Barion Pixel

Települési vízreziliencia – Ingyenes EWA webinár

Az esemény időpontja:2024. október 24.

Vízügyi ellenálló képesség városi kontextusban témában ingyenes webináriumot szervez az EWA és a Bentley Systems.

„A vízzel szemben ellenálló város olyan település, amely az aszálytól kezdve az áradásokig, a viharhullámokon át a szennyezésig és a tengerszint emelkedésig ívelő vízzel kapcsolatos sokkhatások és vízstressz ellenére, képes nem csak túlélni de gyarapodni is. A vezetők és a szakemberek megfelelően tudják enyhíteni például egy földrengésnek a városi vízrendszerre és a kulcsfontosságú vízügyi infrastruktúrára gyakorolt hatását.”[1].

A közelmúltban Közép- és Kelet-Európában bekövetkezett tragikus események figyelmeztetnek, hogy mennyire fontos a városok esetében a természeti katasztrófákra való megfelelő felkészülés. Az EWA tag Bentley Systems szponzorálta közelgő webinárium, a „Vízügyi ellenálló képesség városi kontextusban” témakörre összpontosít. Az Európai Bizottság egy képviselője és egy városi tisztviselő tart előadást, megosztva tapasztalataikat és az általuk ismert legjobb gyakorlatokat. Az előadásokat követően szakértői kerekasztal-beszélgetés keretében ismerhetünk meg különböző nézőpontokat olyan területekről mint például a digitalizáció, a várostervezés, a tudományos élet, stb.

Az eseményre október 24-én kerül sor 11:00 és 12:30 között, és lehetőséget kínál arra, hogy az érdekelt felekkel kapcsolatba lépjen, és betekintést nyerjen a sikeres európai kezdeményezésekbe.

További információkat és regisztrációs lehetőséget az EWA weboldalán talál.

Program

TIME TOPIC SPEAKER
11:00 – 11:05 Welcome address Arthur Guischet, EWA Secretary General
11:05 – 11:35 Keynote Presentation:

Floods Management in a city Context

Ioannis KAVVADAS, European Commission
11:35-12:00 Roundtable:

Floods risk management in a city context:

feedback from water actors

 

Speakers to be confirmed
12:00 – 12:15 Q&A with the audience
12:15 – 12:30 Conclusion and Closing Arthur Guischet, EWA Secretary General

Hírcsatorna

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza a webshopba