Barion Pixel

Programok a MaSzeSz standján a Planet-expon

A Szövetség kiállítóként az egyetemi negyedben jelenik meg a 2023-as Planet kiállításon.

Azonban nem csak megjelenésünkkel, hanem a standon (6.b stand) szervezett programjainkkal is felhívjuk a figyelmet a vízügyi és vízgazdálkodási utánpótlás fontosságára.

Az agrárium stratégiai szerepe az ország élelmiszerbiztonságában megkérdőjelezhetetlen. Ugyanígy nyilvánvaló, hogy hatékony vízgazdálkodás nélkül nincsen működő agrárium.

A vízügy és vízgazdálkodás jövője pedig elválaszthatatlan az utánpótlásnevelés kérdésétől.

Erre koncentrál a Szövetség stand-megjelenésével, ahol külön standdal nem megjelenő vízes oktatási tagjainkkal fogunk kiállítani.

Társkiállítóink:

-BME-Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszék

-BME-Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
-BME-Vízépítési és vízgazdálkodási tanszék
-Debreceni Egyetem-Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Víz- és Környezetgazdálkodási Intézet
-Nemzeti Közszolgálati Egyetem – Víztudományi kar
-Óbudai Egyetem, Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar
-Szolnoki Szakképzési Centrum – Pálffy vízügyi technikum
-Öveges József technikum
-MaSzeSz Mentor Egyesület

Miért érdemes kilátogatni a MaSzeSz egyetemi standra?

  • Visszatérően szeretnénk beszélgetni a környezet és vízgazdálkodás területén elérhető képzésekről, kihívásokról. Szakemberek, oktatók, diákok fogják elmondani, hogy miért érdekes és miért érdemes ezen a területen munkát vállalni. Cégek mutatják be, hogy milyen karrierlehetőségek vannak a területen, hova lehet eljutni mind egy külföldi projekt megvalósítása során, mind szakmai szempontból. A klímaváltozás nehezen kiszámítható következményei mellett, bizonyára szó fog esni az ágazat nehézségeiről is és arról is, hogy mindenhol az utolsó órában vagyunk. A stand szeretne meginvitálni, hogy légy tagja annak a válogatott csapatnak, aki a föld megmentéséért dolgozik.

szeptember 27.

10:00-12:00         (digitális kalkulátor, online kvíz), vizes élőhely bemutatás (Öveges József Technikum)

13:00-13:30         Környezetmérnök képzés az Óbudai Egyetemen               Motivációs beszélgetés környezetmérnök hallgatókkal a továbtanulásról, a képzésről és a fenntarthatóságról (Óbudai Egyetem, Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar)

13:30-14:00         Csomagolás-Fenntarthatóság    Fenntartható csomagolóipar kihívásai – beszélgetés szakemberekkel (Óbudai Egyetem, Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar)

14:00-14:30         Tudod-e mit iszol?          Üditőitalok, víz pH és vezetőképességének mérése (Óbudai Egyetem, Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar)

14:30-15:00         Zajos élet            Hogyan hatnak ránk a zajok, zajmérés a helyszínen (Óbudai Egyetem, Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar)

szeptember 28.

10:00-12:00         Vízhiány, víztöbblet, vízminőség              előadás(ok), projektbemutató (programot követően továbbtanulási motivációs beszélgetés) (Debreceni Egyetem-Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Víz- és Környezetgazdálkodási Intézet)

13:00-13:30         A víztudomány, a vízügyi képzések és a szemléletformálás lehetőségei Víztudományi Kar bemutatkozás (továbbtanulási motivációs beszélgetés) (Nemzeti Közsszolgálati Egyetem – Víztudományi Kar)

13:30-14:15         Vízérték, fenntarthatóság és klíma adaptáció     Szakmai előadás (Nemzeti Közsszolgálati Egyetem – Víztudományi Kar)

14:15-15:00         Vízérték, fenntarthatóság és klíma adaptáció     Interaktív beszélgetés (Nemzeti Közsszolgálati Egyetem – Víztudományi Kar)

szeptember 29.

10:00-12:00         Bemutatkoznak a BME vizes tanszékei (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem-Vízépítési és Vízgazdálkodási Tanszék & Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszék)

13:00-14:00         Háromszögű Kerekasztal – Üzleti szektor az oktatásban             Nyilvános beszélgetés a felsőoktatás és a piac együttműködéséről, céges ösztöndíjakról, gyakornoki lehetőségekről, igényekről, kutatásokról, duális képzésről (Maszesz MENTOR Egyesület)

 

szeptember 30.

10:00-12:00         Vízre tesszük a jövőt!     Fotópályázat eredményhirdetés, vizes kvíz és játék (Maszesz MENTOR Egyesület)

Várjuk standunkon látogatóként, beszélgetőpartnerként.

Attachments

Hírcsatorna

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza a webshopba