MASZESZ

Kék-zöld infrastruktúra tervezés a gyakorlatban

A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség Junior Tagozata 2021. március 31-én, 18:00​ órai kezdettel megrendezte az idei év első online szakmai előadását a kék-zöld infrastruktúrák tervezésének témakörében.

Az előadók a németországi Ramboll Studio Dreiseitl tervezőirodától érkeztek, Dipl.-Ing. Constantin Möller és Dr. Csizmadia Dóra. Az előadók bevezető szavai az előadásokhoz:

„Míg egyes területeken a víz a növekvő szárazságok miatt egyre jelentősebb kinccsé válik, máshol az intenzív csapadékesemények okozta károk költségei nőnek kezelhetetlen méretűvé. Magyar szakmai körökben is egyre gyakrabban elhangzik, hogy gyökeresen meg kell változtatnunk a vízhez való tervezői hozzáállásunkat, és a csapadékvíz elvezetése helyett a helybentartást alkalmazni vezérelvként, ám egyelőre nagyon kevés olyan hazai projekt van, amely például szolgálhat.
A Ramboll Studio Dreiseitl több évtizede foglalkozik német és nemzetközi kék-zöld infrastruktúra projektek tervezésével. Előadásunkban szeretnénk bemutatni Nektek a filozófiánkat és a gyakorlati tervezést egy érdekes németországi projekten keresztül – mindennapi munkánkhoz hasonlóan egy tájépítész és egy vízépitőmérnök közös tolmácsolásában.”

 

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói