MASZESZ

Fenntartható finanszírozás

Fejlesztési projektek életciklusköltség-alapú előkészítése és értékelése
Költséghatékonyság, megfizethetőség, fenntartható finanszírozás szempontjai a fókuszban

 

Fejlesztéseink fenntartható, megfizethető üzemeltetése szempontjából kiemelten fontos a komplex megközelítés. A napjainkban jellemző, összetett, műszaki, gazdasági, környezeti problémákra optimális megoldásokat kell találnunk, hogy a ma tervezett, épített infrastruktúrák alapvető szolgáltatásait a következő generációk számára is legalább a jelenlegi szinten tudjuk biztosítani.

 

A mindig korlátos pénzügyi források mellett, a fenntarthatóság megteremtése, a minőség és a költséghatékonyság javítása sokszor elérhetetlen célnak tűnik. Pedig a legtöbb esetben a körültekintő tervezés, a döntési alternatívák több dimenzióban megjelenő hatásainak szakszerű értékelése mind pénzügyi, mind fenntarthatósági szempontból előnyösebb helyzetet teremthet.
A rendelkezésre álló fejlesztési források hatékony felhasználásához tehát az eddigi tapasztalatokra épülő új szemlélettel kell közelítenünk.

 

Szakmai webináriumunkon az elmúlt több mint 15 év uniós beruházási tapasztalataival a hátunk mögött az életciklusköltség-alapú beruházási, fejlesztési szempontok áttekintésén, azok közbeszerzésekben való érvényesítésén túl arra keressük a választ, milyen eszközei vannak a megfizethető, hosszú távon fenntartható projekteket előkészítő és megvalósító szervezeteknek, különös tekintettel a víziközmű szektorra. Milyen elvárásokat fogalmaz meg egyrészt a szakma, másrészt a fejlesztési forrásokat biztosító intézményrendszer a gazdasági tervezés, előkészítés tekintetében.

 

 

Amennyiben lemaradt az élő webináriumról az alábbi részvételi díj ellenében lehetősége van visszanézni a rendezvény felvételét. A megrendeléssel, hozzáféréssel kapcsolatban kérjük, keresse Titkarsagunkat a titkarsag[kukac]maszesz.hu e-mail címen.

 

A hozzáférés díja:
MaSzeSz tagok részére (kedvezményes jegy): 10.000 Ft + ÁFA/fő/webinárium
Nem tagok részére (teljes árú jegy): 12.000 Ft + ÁFA/fő/webinárium

 

Cégenként három vagy több fő egyidejű jelentkezése esetén 10% kedvezményt biztosítunk a webinárium részvételi díjából.

 

 

Tájékoztatjuk, hogy az eredeti, online rendezvény (webinárium) részvételi díjának megfizetését követően a MaSzesz Vimeo felületére feltöltött videókat, anyagokat kizárólag saját használatára jogosult megtekinteni.
A videókhoz való hozzáférési kódok (jelszó, link), illetve a videó harmadik személy részére történő továbbküldése, közösségi médiában való közzététele, bármilyen internetes portálra, weboldalra történő feltöltése szigorúan tilos és jogi úton történő felelősségrevonással jár.
Az itt található tartalmak használatához minden esetben a MaSzeSz előzetes írásbeli hozzájárulása szükséges.

 

 

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói