MASZESZ

Életciklusköltség-számítás (LCC) tréning

Munkánk során kiemelten fontos a komplex megközelítés, hogy a napjainkban jellemző, összetett, műszaki, gazdasági, környezeti problémákra optimális megoldásokat találjunk és így a ma tervezett, épített infrastruktúrák alapvető szolgáltatásait a következő generációk számára is legalább a jelenlegi szinten tudjuk biztosítani.

 

Az életciklusköltség meghatározása során számításba veszünk minden olyan költséget, mely a beruházással, beszerzéssel kapcsolatban felmerül annak teljes életciklusa alatt, így lehetőség nyílik a hatékony és hosszú távon is fenntartható technológiák, eljárások meghatározására.

Éppen ezért a MaSzeSz a vízgazdálkodással kapcsolatos szaktudás folyamatos fejlesztése érdekében új tréningjét a következők mentén szervezi:
- a beruházások pénzügyi-gazdasági fenntarthatóságért,
- a hosszútávra szóló, fenntartható technológiák és eljárások meghatározására,
- az optimális, költséghatékony ajánlatok kiválasztásának támogatására,
- az átgondolt, megalapozott tervezési folyamatok biztosítására
- a legnagyobb megtakarítási potenciál elérése érdekében.

Akiknek szól:
- tervezőknek, mérnököknek
- beruházóknak, ajánlatkérőknek, üzemeltetőknek, önkormányzatoknak
- kivitelezőknek, gyártóknak, ajánlattevőknek
- műszaki, gazdasági és jogi, közbeszerzési szakembereknek

Amit kínálunk:
- költséghatékonysági vizsgálat, változatelemzés, tanulmányterv
- közbeszerzési értékelési szempontként történő alkalmazás
- piaci szereplők ajánlatadásának támogatása
- gyártók termékfejlesztési tevékenységének támogatása
- a Közbeszerzési Hatóság útmutatójával összhangban
- elismert nemzetközi szervezetek ajánlásával
- innovatív és integrált szemléletmód
- beruházások több dimenzióban megjelenő hatásainak számbavétele


Az életciklusköltség elemei:

LCC

 

A tréning során, az Életciklusköltség-számítás (LCC) számítási folyamata és technikája könnyen elsajátítható mind a műszaki, mind a jogi, illetve gazdasági területeken dolgozó szakemberek számára, így a közös nyelv által, megalapozott beruházási döntéseket hozhatunk, elősegítve a minőségi beszerzések és hatékony beruházások megvalósulását.

A Közbeszerzési Hatóság a Kbt. 78. § (4) bekezdése alapján kibocsátott útmutatója rögzíti az életciklusköltség-számítás közbeszerzési eljárásokban történő alkalmazásának jogi, eljárásrendi és módszertani kereteit. A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MaSzeSz) által kínált szakmai tréning és módszertani útmutató pedig megteremti a lehetőséget, az egységes alapot a különböző szakterületek (műszaki, jogi, gazdasági) és a közbeszerzési folyamatokban érintett közel negyvenezer szereplő együttműködésének, közös eszköztárának fejlesztéséhez.

LCC képzés:

Képzés jellege: elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítása konkrét példák alapján

LCC képzés helyszíne: Budapest, jelentkező cégek székhelyén

Jelentkezés, érdeklődés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; + 36 20 391 0909

 

Az LCC képzések elvégzését a MaSzeSz oklevélben igazolja.

 

Segédlet közbeszerzésekben és beruházások előkészítésében közreműködő szakértők és érintettekszámára a Közbeszerzési Hatóság vonatkozó útmutatójához: Életciklusköltség-számítás Módszertani útmutató, mely megrendelhető ITT

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói