MASZESZ

Digitális települési vízgazdálkodásban rejlő lehetőségek és a jó gyakorlatok

A digitális forradalom szilárdan beágyazódott mindennapjainkba kezdve attól, hogy miként lépünk kapcsolatba egymással, egészen a gazdálkodáson át, a pénzügyeink intézéséig. A digitális forradalom hatása a települési vízgazdálkodásra is egyre jelentősebb.

 

A klímaváltozás, vízkészletek csökkenése és sebezhetősége, mint a hazánkat is érintő globális tendenciák; valamint az ágazati alulfinanszírozottság keretei közötti víz- és viziközmű rendszerek üzemeltetése fenntartható módon rendkívüli kihívás.

 

Ezen körülmények között különösen fontos az okos infrastruktúra alkalmazásának tudatos tervezése, mely új dimenziókba helyezi a rendszerek költséghatékony üzemeltetését, a veszteségek csökkentét és elősegítheti a szélesebb körű pénzügyi források elérhetőségét.

 

A MaSzeSz felvállalta a települési vízgazdálkodás műszaki és finanszírozási adaptálásának Magyarországi támogatását két részes webinárium keretében.

 

A sorozat első webináriuma 2020. november 06-án a globális folyamatoktól kezdve végig vezette a hallgatókat a digitális vízgazdálkodás fejlődésének útján, egészen a hazai jó példákig.

 

sorozat második részében  2020. 11. 12-én, a „WEB2: Az üzemeltetői igények, finanszírozási lehetőségek és szállító kapacitások bemutatása” című webináriuma keretében hidat épített az igények és a lehetőségek között!

 

A webinárium sorozat visszanézhető a MaSzesz YouTube csatornáján:

 

WEB1 - 1.rész

WEB1/1.rész

 

WEB1 - 2.rész

 

WEB2

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói