MASZESZ

  • 2021. április 22.

Önkormányzati települési vízgazdálkodási feladatok

A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MaSzeSz) Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) évek óta együttműködő szakmai partnere. A MaSzeSz célja a települési vízgazdálkodás, egyben a víziközmű szakmai érdekképviselete hazai és nemzetközi szinten, a települési vízgazdálkodás területén dolgozó szakemberek munkájának támogatása. Az önkormányzatokkal való együttműködés a víziközművekkel kapcsolatos tulajdonosi feladatok és a csapadékvíz gazdálkodás területén a leghangsúlyosabbak.

 

Korábbi közös rendezvényeink folytatásaként, az április 22-i online webinárium célja az önkormányzati települési vízgazdálkodási feladatok áttekintése, a csapadékvíz gazdálkodás helyzetének és lehetőségeinek ismertetése. A szakmai információk megosztása az önkormányzatok felé és az önkormányzatok között, valamint a víziközmű üzemeltetés tapasztalatainak eszmecseréje az ellátásért felelős szemével.

 

Az önkormányzati és ágazati szakemberek online térben való találkozásával a MÖSZ és a MaSzeSz szakmai együttműködésének új felülete nyílik meg, mellyel továbbra is a települési vízgazdálkodásért dolgozó szakemberek támogatása a célunk.

 

Tervezett előadások:
- Önkormányzati problémák
- Támogatási lehetőségek
- Jogszabályi háttér
- Ipari megoldások

 

A tervezett előadások az önkormányzatokat érintő aktualitásokra koncentrálnak: csapadékvíz elvezetés tervezése, engedélyezése, vízkár elhárítás, kutak engedélyezése, víziközmű vagyon üzemeltetéséhez kapcsolódó ellátásért felelősi tapasztalatok.

 

A webinárium dátuma: 2021. április 22. 9.00 óra

 

A tervezett program letölthető az oldal alján (Kapcsolódó tartalmak rész).

 

A részvétel a webináriumon ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezéshez kérjük, töltse ki az online jelentkezési lapot. ITT

Jelentkezési határidő: április 20. (kedd)

Helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre. A webinárium felvétele visszanézhető lesz.

 

A webináriumhoz tartozó csatlakozási linket a regisztrált résztvevőknek az eseményt megelőző napon e-mailben küldjük meg. Kérjük, ellenőrize a Spam mappát is.

A webináriumot DEMIO programmal rendezzük. A program nem igény letöltést, azonban a csatlakozási nehézségek elkerülése érdekében kérjük, ellenőrizze a biztonsági beállításokat.

 

A rendezvény társszervezője:

 

moszlogo

 

 

A rendezvény támogatója:

 

Fomterv logo 2020

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói