MASZESZ

  • 2021. május 20.

Hálózat és nyomásmanagement

Nincs olyan szolgáltató, aki ne küzdene magas vízveszteséggel vagy a le nem számlázható víz okozta gazdasági károkkal.

 

A közműves vízszolgáltatás során a vízveszteség és a saját felhasználás mértéke magas, országosan 26% (160 millió m3/év) körül alakul. Ez jelentős veszteség részben az elvesztett vízmennyiség miatt, valamint hatalmas kár a kitermelés, a víz kezelés és a szállítás során felhasznált anyag, energia és munkabér elherdálása szempontjából. Nem is beszélve azon fölösleges környezeti terhelésekről, melyek az elveszett víz előállítása és szállítása kapcsán állnak elő.

 

Nyomasmenedzsment slide


A hálózat és nyomásmanagement nagy segítséget nyújt a hatékonyság javításában, a költségek csökkentésében és a várható vízhiány enyhítésében. A nyomásmanagement bizonyított hasznai mára már túlmutattak a szivárgás alapvető kontrollján. A nyomásmanagement manapság egyre szélesebb körű hozadékkal jár, amelyek nemcsak a szivárgás csökkentési és környezetvédelmi előnyöket jelent, hanem a vízszolgáltatók és az ügyfelek számára is hasznot jelentenek az energiamegtakarítás és a törések számának csökkenése miatt. A hálózat és nyomásmanagementnek köszönhetően csökkenek a javítási költségek, erősödik a fogyasztók bizalma, nő a hálózat élettartama és csökken az ügyfélpanaszok száma.

 

Az MaSzeSz kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a hálózat és nyomásmanagement kezelését és a jó gyakorlatok széleskörű elterjesztését egy webinárium keretében ossza meg a szakemberekkel.

 

 

A webinárium dátuma: 2021. május 20. (csütörtök), 9.00 óra

 

A részletes program letölthető az oldal alján (Kapcsolódó tartalmak rész).

 

 

A részvételi díj:
MaSzeSz tagok részére (kedvezményes jegy): 10.000 Ft + ÁFA/fő/webinárium
Nem tagok részére (teljes árú jegy): 12.000 Ft + ÁFA/fő/webinárium

 

Jelentkezés: Jelentkezéshez kérjük, töltse ki az online jelentkezési lapot. ITT
Jelentkezési határidő: május 18. (kedd)

 

Az online webinárium a résztvételi díj ellenében a rendezvényt követően is megtekinthető.

 

 

A webináriumhoz tartozó csatlakozási linket a regisztrált résztvevőknek az eseményt megelőző napon e-mailben küldjük meg. Kérjük, ellenőrizze a Spam mappát is.

A webináriumot DEMIO programmal rendezzük. A program nem igényel letöltést, azonban a csatlakozási nehézségek elkerülése érdekében kérjük, ellenőrizze a biztonsági beállításokat.

 

A webinárium támogatója:

LB Valve Bt.

 

 

2021. évi rendezvények támogatója:

 

 UTB kombo logo

 

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói