MASZESZ

  • 2021. június 03.

Fenntartható finanszírozás

Fejlesztési projektek életciklusköltség-alapú előkészítése és értékelése
Költséghatékonyság, megfizethetőség, fenntartható finanszírozás szempontjai a fókuszban

 

Fejlesztéseink fenntartható, megfizethető üzemeltetése szempontjából kiemelten fontos a komplex megközelítés. A napjainkban jellemző, összetett, műszaki, gazdasági, környezeti problémákra optimális megoldásokat kell találnunk, hogy a ma tervezett, épített infrastruktúrák alapvető szolgáltatásait a következő generációk számára is legalább a jelenlegi szinten tudjuk biztosítani.


A mindig korlátos pénzügyi források mellett, a fenntarthatóság megteremtése, a minőség és a költséghatékonyság javítása sokszor elérhetetlen célnak tűnik. Pedig a legtöbb esetben a körültekintő tervezés, a döntési alternatívák több dimenzióban megjelenő hatásainak szakszerű értékelése mind pénzügyi, mind fenntarthatósági szempontból előnyösebb helyzetet teremthet.
A rendelkezésre álló fejlesztési források hatékony felhasználásához tehát az eddigi tapasztalatokra épülő új szemlélettel kell közelítenünk.


Szakmai webináriumunkon az elmúlt több mint 15 év uniós beruházási tapasztalataival a hátunk mögött az életciklusköltség-alapú beruházási, fejlesztési szempontok áttekintésén, azok közbeszerzésekben való érvényesítésén túl arra keressük a választ, milyen eszközei vannak a megfizethető, hosszú távon fenntartható projekteket előkészítő és megvalósító szervezeteknek, különös tekintettel a víziközmű szektorra. Milyen elvárásokat fogalmaz meg egyrészt a szakma, másrészt a fejlesztési forrásokat biztosító intézményrendszer a gazdasági tervezés, előkészítés tekintetében.

 

 

A webinárium dátuma: 2021. június 3. (csütörtök), 9.00 óra

 

A részletes program letölthető az oldal alján ("Kapcsolódó tartalmak" rész).

 

 

A részvételi díj:
MaSzeSz tagok részére (kedvezményes jegy): 10.000 Ft + ÁFA/fő/webinárium
Nem tagok részére (teljes árú jegy): 12.000 Ft + ÁFA/fő/webinárium

 

Jelentkezés: Jelentkezéshez kérjük, töltse ki az online jelentkezési lapot ITT
Jelentkezési határidő: június 1. (kedd)

 

Az online webinárium a résztvételi díj ellenében a rendezvényt követően is megtekinthető.

 

A webináriumhoz tartozó csatlakozási linket a regisztrált résztvevőknek az eseményt megelőző napon e-mailben küldjük meg. Kérjük, ellenőrizze a Spam mappát is.
A webináriumot DEMIO programmal rendezzük. A program nem igényel letöltést, azonban a csatlakozási nehézségek elkerülése érdekében kérjük, ellenőrizze a biztonsági beállításokat.

 

 

A webinárium kiemelt támogatója

 

trenecon logo szoveggel HU


A webinárium támogatója

 

BDL Aniféle


2021. évi rendezvények támogatója

 

UTB kombo logo

 

A MaSzeSz 2021. évi működésének támogatója

 

HWP logo

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói