MASZESZ

Beszámoló a Dulovics Junior Szimpóziumról

Idén 2023. március 30-ánkerült megrendezésre a Dulovics Junior Szimpózium. Három szekcióban 15 előadó 12 előadását hallgattuk meg. A munkákat egy 5 tagú szakmai zsűri értékelte.

 

-          Farkas Egonné Zsuzsa: DMRV Zrt., MMK Vízgazdálkodási és Vízépítési Tagozat

-          Kassai Zsófia: Észak-pesti Szennyvíztisztító Telep

-          Dr. Bakos Vince: BME Alkalmazott Biotechnológiai Tanszék

-          Goda Zoltán: NKE Víztudományi Kar

-          Dr. Hajnal Géza: BME Vízépítési és Vízgazdálkodási Tanszék

 birok

Az idei év nyertesei:

 

Legjobb előadás fődíj nyertese:

Gazda Fanni. Előadása címe: Csapadék-lefolyás modellezés a Rinya-patak vízgyűjtőjén. Díjazás: Pureco-TLD Kft. felajánlásából részvétel egy osztrák szakmai konferencián az ÖWAV/EWA szervezésében, MaSzeSz felajánlásából budapesti fürdőbelépő. A díjakat Varga Laura, a MaSzeSz Jurta Elnöke, Kovács Károly a MaSzeSz Elnöke és Farkas Egonné Zsuzsa adta át.

GazdaF

Legjobb előadó díj nyertese:

Farkas Veronika. Előadás címe: Városi szennyvizek összetételének a változásai a COVID 19 járványhelyzettel kapcsolatos lezárások alatt. Díjazás: ÉRV Zrt. felajánlásából szállás 2 éjszaka 4 fő részére Mihálygergén, MaSzeSz felajánlásából budapesti fürdőbelépő.

Legjobb téma díj nyertese:

Decsi Bence. Előadás címe: Vízfolyások, felszín alatti vizek és part menti sávok: ökoszisztéma szolgáltatások és területhasználati konfliktusok a Duna vízgyűjtőn. Díjazás: ÉRV Zrt. felajánlásából szállás 2 éjszaka 4 fő részére Lázbércen, MaSzeSz felajánlásából budapesti fürdőbelépő.

Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási és Vízépítési Tagozat különdíj nyertese:

Mészáros Nándor és Urbán Balázs Gyula. Előadása címe: Az úttestek felszínéről származó mikrogumi-szemcsék vizsgálata és csökkentési lehetőségei a csapadékvíz-elvezető rendszerekben. Díjazás: MMK különdíja, MaSzeSz felajánlásából budapesti fürdőbelépő.

dijatado

Közönségdíj nyertese:

Koppány Balázs. Előadás címe: Sikeres vízipari és üzemeltetői partnerség Ghánában. Díjazás: GWP Magyarország Alapítvány felajánlásából 4 személyes Tisza-tavi csónakázás, MaSzeSz felajánlásából budapesti fürdőbelépő.

 

Gratulálunk minden előadónak, és köszönjük a támogatóinknak és az összes résztvevőnek, hogy hozzájárultak a szimpózium megvalósulásához.

Külön megemlítenénk a kvízverseny nyerteseit, akik nehéz szakmai kérdéseken átverekedve magukat törtek az élre. Emeljük kalapunkat! A fődíj, a Toray felajánlásával egy svájci bicska volt, a dobogósok továbbá értékes ajándékcsomagokat kaptak a Donauchemtől.

 

 csoportkep 3

 

Jövőre ismét találkozunk!

 

Üdvözlettel,

Junior Elnökség

 

A  PROGRAM és az ABSZTRAKTFÜZET utólagosan is letölthető a mellékletből.

 

A 2023. évi Dulovics Junior Szimpózium támogatói:

 

tamogatokosszes 

 

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói