MASZESZ

A világnap, ami mindenkit érint: március 22. a Víz Világnapja - Idén a víz értéke a fókuszban

A víz érték! Becsüld meg! Az idei nemzetközi Víz Világnap a központjában ugyanaz az üzenet áll, mely a MaSzeSz Vízérték programjának fő mondanivalója: a víz értékének társadalmi tudatosítása, a települési vízgazdálkodás és az azt kiszolgáló infrastruktúra fontosságának, láthatóságának erősítése.

 

A nemzetközi Víz Világnap és a Vízérték programunk üzenete közti azonosságot kihasználva örömmel számolunk be Olvasóinknak arról, hogy hiánypótló eszközként egy olyan honlapot készítettünk, mely a tipikus fogyasztókat célozva, érthető, feldolgozható, sokszor megdöbbentő tényeket, adatokat, információkat tartalmaz a vezetékes vízellátásról és szennyvíztisztításról. A www.vizertek.hu oldal célja a vízszolgáltatással kapcsolatos "félreértések, problémák" és a valós helyzet bemutatása. Mindezt a közérthetőséget támogató, adatvizualizációs anyagok (infógrafika) alkalmazásával, a hazai vízhálózat és szennyvíztisztítás folyamat bemutatásával, valamint interaktív játékkal éri el a weboldal. A honlapról a látogató nemcsak azt tudhatja meg, hogyan készül és jut el hozzá a „kék arany”, hanem azt is, mit tehet ő személyesen a vizeinket, a víz- és szennyvízhálózat megóvása érdekében.

 

Nagy örömünkre szolgál, hogy a www.vizertek.hu  oldalunk felkerült a hazai Víz Világnap központi honlapjára a www.vizvilagnap.hu oldalra is. A hiánypótló vizertek.hu website-ról kiadott sajtóközleményünket alul, a kapcsolódó tartalmaknál találják.

 

Ne feledjék: a víz érték, becsüljük meg!

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói