MASZESZ

Major Veronikát, Kvassay Jenő emlékéremmel ismerték el

Büszkék vagyunk rá, hogy a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség alelnöke Major Veronika, a Víz Világnapja alkalmából a Szövetség és a BDL kft közös felterjesztésére miniszteri kitüntetésben részesült.

 

26. § (1) *  A Kvassay Jenő Emlékérem a vízügyi szakterületen huzamosabb időszakon keresztül végzett magas színvonalú, kiemelkedően eredményes munka elismerésére adományozható.

_DSC9304_1.jpg 

Dr. Major Veronika a Magyar Vízügy és Vízgazdálkodás elkötelezett, szüntelenül tevékeny közreműködője.

1976-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki szakán vegyipari gépészmérnökként, majd később itt szerezte meg doktori fokozatát 1986-ban, amit környezetvédelmi-jogi szakoklevéllel egészített ki az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében. Pályája elején dr Benedek Pál keze alatt kezdte karrierjét, a VITUKI-ban. Később a Vituki Innosystem, VTK-Innosystem Kft. ügyvezetője lett, ahol projektvezetőként, környezetvédelmi szakértőként nyugdíjba vonulásáig dolgozott.

Számos települési vízellátással, környezetvédelemmel, hajózással kapcsolatos tanulmány szerzője, árvízvédelmi, hulladékgazdálkodási, és szennyvíztisztítással foglalkozó projektek vezetője, szakmai konferenciák moderátora.

Kiemelt feladatának tekinti a tehetségek felfedezését és gondozását, a fiatal mérnökök támogatását, szakmai kiteljesedésének elősegítését és mindenekelőtt a fiatalokkal, a vizes szakma, a vizes szektor megszeretettetését. Tapasztalatait meghívott előadóként a hazai felsőoktatási intézményekben is átadta, szakdolgozatok külsős témavezetését vállalta, illetve számos alkalommal vett és vesz részt záróvizsgákon, mint bizottsági tag. A kutatás-fejlesztési projektekben is aktívan közreműködött (a VTK Innosystem Kft., illetve Szövetségünk tagjaként is). Motivációs készsége páratlan, fiatal munkatársai nagy lelkesedéssel végezték/végzik szakmai feladataikat. Munkájának eredményeként fiatal kollégái olyan nívós publikációkat készítettek, melyeket sikeresen mutattak be tudományos/szakmai versenyeken.

Nyugdíjba vonulása után számos társadalmi szervezetben dolgozik a szeretett szakma fejlődésén a nehézségek, gondok megoldásán. A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (Maszesz) alelnökeként a települési vízgazdálkodás problémái, a szakmai tudásátadás, a Hidrológiai Társaság Hidrológiai Közlöny periodikájának főszerkesztőjeként a tudományos fejlődés és ismeretterjesztés fáradhatatlan munkása. Projektvezetőként irányította az „Egységes Digitális Települési Vízgazdálkodás műszaki modelljének megteremtése” című K+F projektben a Maszesz által felvállalt részfeladatokat.

Major Veronika szakmaszeretete, munkabírása, mindenre kiterjedő, folyton bővülő tudása és fiatalokat felkaroló elkötelezettsége példa a vízügyi szakterületen dolgozók számára.

 

Gratulálunk a jól megérdemelt kitüntetéshez!

KvassayJenoEmlekplakett.png

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói