MASZESZ

Kovács Károly az Európai Vízügyi Szövetség Tiszteletbeli Tagja lett

Az EWA eredményeihez, fejlődéséhez való kiemelkedő hozzájárulásának elismeréseként, a fenntartható környezeti erőforrás- és vízkészletgazdálkodás előmozdításáért az EWA Tanácsa Honorary Member kitüntetésben részesítette Kovács Károlyt, a Szövetség Gazdasági Bizottságának vezetőjét, a Szövetség korábbi elnökét.


Az EWA rendkívül nagyra értékeli Kovács Károlynak a Szövetség tevékenysége érdekében eddig végzett elkötelezett támogatását, mellyel az EWA-t az egyes európai országokban működő szakmai szervezetek szövetsége www.ewa-online.eu mellett a vízügyi szakemberek erős, igazi szövetségévé tette.

 

ewa


A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség www.maszesz.hu 1998-ban csatlakozott nemzeti tagként az Európai Vízügyi Szövetséghez. Kovács Károly MaSzeSz akkori alelnökeként, 2000-ben vett először részt az EWA Tanácsülésén, ekkor kapcsolódott be a szövetség Műszaki és Tudományos, valamint az Európai Ügyek Bizottságába és azóta is értékes közreműködője ezen szervezetek munkájának. 2012-ben az EWA Irányító Bizottságának tagja lett, ahonnan 2013-ban alelnökké választották. Alelnökségének ideje alatt az akkori EWA elnök betegsége miatt ellátta az elnöki teendőket is. Ez idő alatt az EWA eurázsiai kapcsolatainak kiépítésében végzett meghatározó tevékenységével az EWA, valamint az ASEM-Water alelnökeként segítette elő a kontinenseket összekötő szakmai hálózatok együttműködését. 2015-2017 közötti EWA elnökségének időszakában további új szakmai együttműködéseket épített ki, valamint létrehozta a Közgazdasági Munkacsoportot a fenntartható és megfizethető környezetvédelmi és vízügyi infrastruktúra fejlesztések előmozdítására.


Kovács Károly továbbra is aktívan jelen van az EWA szakmai életében, részt vesz annak irányításában. 2020-ban az Európai Vízügyi Szövetség (European Water Association) jelöltjeként az Európai Bizottság Fenntartható Finanszírozás Platform Platform on Sustainable Finance | Európai Bizottság (europa.eu) tagjává választották. Kovács Károly, a vizes ágazat képviselőjeként működik közre a települési vízgazdálkodás fejlesztését, üzemeltetését, finanszírozását érintő fenntarthatósági kritériumok kidolgozásában. Az EU bizottsága és Parlamentje által elfogadott Taxonomy Regulation szellemében, a taxonómiáról szóló rendelet végrehajtására létrejövő Platform munkájának eredményei nélkülözhetetlen építőelemei lesznek egy olyan fenntartható európai pénzügyi rendszer létrehozásához, amely teljes mértékben támogatja a fenntartható gazdaság felé történő átmenetet, az Európai Bizottság egyik legfontosabb prioritását.


Az EWA Tiszteletbeli Tag díj átadására a 2022. évi müncheni IFAT kiállításon ünnepélyes keretek között kerül sor.


A rendkívül rangos díjhoz ezúton is gratulálunk!

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói