MASZESZ

EU Taxonómia webinárium

Tisztelt Tagjaink! Szeretnénk felhívni a figyelmüket az Európai Bizottság Fenntartható Finanszírozás Platformja által szervezett online eseményre, mely a fenntartható gazdasági tevékenységek, illetve azok finanszírozását támogató pénzügyi szolgáltatások minősítési kritériumainak és indikátor rendszerének kidolgozásával kapcsolatos előrehaladást, eredményeket helyezi a fókuszba. A mostani esemény központjában az üzleti szereplők állnak. Az előadók bemutatják, mit jelent a cégek, vállalkozások számára a gyakorlatban az EU Taxonómia.


Időpont: 2021. július 5., 15:00


Hely: online, a Zoom felületén

 

A Platform munkájában aktívan részt vesz Kovács Károly, a MaSzeSz, a HWP elnöke, az EWA korábbi elnöke és tiszteletbeli tagja, akit az Európai Vízügyi Szövetség (European Water Association) jelöltjeként neveztek ki a Fenntartható Finanszírozás Platform tagjává. Kovács Károly, mint a vizes szakterület formálisan egyetlen képviselője ennek az ágazatnak a fenntarthatósági kritériumait képviseli a Platformban végzett munkája során.
Az EU bizottsága és Parlamentje által elfogadott Taxonomy Regulation szellemében, a taxonómiáról szóló rendelet végrehajtására létrejövő Platform munkájának eredményei nélkülözhetetlen építőelemek lesznek egy olyan fenntartható európai pénzügyi rendszer létrehozásához, amely teljes mértékben támogatja a fenntartható gazdaság felé történő átmenetet, az Európai Bizottság egyik legfontosabb prioritását.


A részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a következő linken lehetséges: ITT

 

Webinárium címe, és előadói:

EU Taxonomy Usability: what it means for CORPORATIONS
Nadia Humphreys of Bloomberg and EU Platform co-Rapporteur of Usability & Data Workgroup, with Isabelle Lambert, Group Corporate Social Responsibility Director at SPIE, a French engineering and energy company, speaking with Sean Kidney, Climate Bonds

 

 

eu taxonomy

 

A július 5-i rendezvény a harmadik a hat EU Platform Taxonomy webinárum közül.

 

A hat webináriumól bővebben ITT tájékozódhatnak.

 

Hosted by the EU Platform on Sustainable Finance. Co-hosted by the Climate Bonds Initiative, SEB Group, RTO Lithuania, European Construction Industry Federation, Business & Science Poland, SME United, BNP Paribas, UNEP Finance Initiative, GSFC Germany, Climate-KIC

 

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói