MASZESZ

Csapvizet inni trendi! MaSzeSz - Hell Energy: hiteles szakmai partnerség

A fenntarthatósággal kapcsolatos vélekedésünk, aktivitásunk mentén szakmai partnerként együttműködtünk a HELL-lel új termékük, a csomagolásmentes Floewater bevezetése kapcsán.


Korábban nem volt példa ilyen jellegű, piaci együttműködésre. Úgy gondoljuk, elérkezett az idő: a víz érték, a fenntarthatóság érték, az üzleti szféra számára felértékelődnek a fenntartható megoldások, az ebben rejlő piaci potenciált a környezetünk, vizeink védelmére fordítva jelentős eredményeket érhetünk el.

 

Víziközmű rendszereink nem fiatalok. Problémát jelent a vezetékhálózat elöregedése, és ennek következtében sajnos a hálózatba táplált jó minőségű víz élvezeti értéke a szállítás és tárolás során, azaz a víztisztítástól a csapból kiengedésig bizony sokat változhat fogyasztói megítélésre romolhat. Sokszor nem is a fővezeték, hanem a bekötővezetékek elöregedése okoz problémát. Fontos, hogy ez változzék, hiszen 2020-ban elvégzett 5000 fős reprezentativ társadalmi szemléletformáló felmérésünk szerint a társadalom 27%-a, vagyis mintegy 2,5 millió ember egyáltalán nem iszik csapvizet. Tisztálkodásra, mosásra, főzésre és takarításra használják legtöbben a csapvizet, és az ivóvízfogyasztás csak az ötödik helyen szerepel a felhasználási listán.

 

Nem mindegy tehát, mi van a csap mögött. A fenntartható víziközmű szolgáltatás érték. A csapból kifolyó, csomagolásmentes víznél fenntarthatóbb vízszolgáltatás pedig nem létezik. A fenntarthatósággal kapcsolatos vélekedésünk, aktivitásunk mentén szakmai partnerként együttműködtünk a HELL-lel új termékük, a csomagolásmentes Floewater bevezetése kapcsán.

 

Floewater 1


Korábban nem volt példa ilyen jellegű, piaci együttműködésre. Úgy gondoljuk, elérkezett az idő: a víz érték, a fenntarthatóság érték, az üzleti szféra számára felértékelődnek a fenntartható megoldások, az ebben rejlő piaci potenciált a környezetünk, vizeink védelmére fordítva jelentős eredményeket érhetünk el. Hiszen a vezetékes vízellátás a napi, fejenkénti vízfogyasztásnak az egyetlen fenntartható és költséghatékony módja, miközben a szennyvízszolgáltatás a természetes vizek és a talaj szennyezésének elkerülése miatt elengedhetetlen környezetvédelmi tevékenység.

 

A Floewater a vízvezeték hálózatra kötve képes állandó minőségű, a 0,2 μm-nál nagyobb fizikai és szerves részecskéktől mentes víz előállítására az ország bármely pontján. A mai magyar vízvezetékhálózat bekötővezetékei helyenként felújításra szorulnak. Az elöregedett bekötővezetékekből kioldódó anyagok, a hálózati sajátosságok okán kialakuló ún. pangóvíz, valamint az ezeket semlegesítő fertőtlenítő klór megváltoztatják a csapból kifolyó víz ízét, színét esetleg szagát. A Floewater több, mint egy vízszűrő berendezés, hiszen nem csak megszűri, hanem helyreállítja a hálózatba táplált, jóminőségű ivóvíz élvezeti értékét. A gyakran javításra, cserére szoruló bekötővezetékekből szolgáltatott ivóvíz fogyasztói megítélését rontó tulajdonságait úgy javítja, hogy megőrzi a vízben található értékes oldott ásványi tartalmat, valamint az előkezelés során beállítja a víz pH értékét és magnéziummal dúsítja azt.

 

Az együttműködés mentén célunk, hogy a jövőben még több fenntartható projekt, téma kapcsán gondolkodjunk együtt és dolgozzunk a fenntarthatóság zászlaja alatt.

 

Floewater2

 

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói