MASZESZ

A Magyar Hidrológiai Társaság XL. Országos Vándorgyűlése (Győr, 2023. július 5-7.)

A Magyar Hidrológiai Társaság XL. Országos Vándorgyűlése

(Győr, 2023. július 5-7.)

 

A Magyar Hidrológiai Társaság XL. Országos Vándorgyűlését a Győri Területi Szervezettel közösen Győrben, a Széchenyi István Egyetemen rendezi meg 2023. július 5-7. között.

 

A Vándorgyűlésen a korábban jelzett 6 témakörben (vízkárelhárítás, vízkészlet-gazdálkodás, területi vízgazdálkodás, települési vízgazdálkodás, vízépítés és hidrológia, hidraulika, numerikus modellezés szakterületen rendezünk szekcióüléseket. A meghirdetett határidőig 150 dolgozattal érkezett jelentkezés, ami jelzi, hogy a Vándorgyűlés iránti szakmai igény változatlan jelentőségű.

 

A dolgozatokat 2023. május 2-ig kellett elkészíteni és beküldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. A dolgozatok elkészítéséhez a formai követelmények az alábbi linken érhetőek el: http://www.hidrologia.hu/mht/letoltes/dolgozatok_formai_kovetelmenyei-2023.pdf

Az egyes szekciókba írásban benyújtott valamennyi dolgozatot megjelentetjük a Vándorgyűlés ISBN számmal rendelkező digitális kiadványában és előzetesen – a Vándorgyűlés előtti héten – közzétesszük.

 

Célul tűztük ki, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a helyszínen kevesebb előadás hangozzék el, egy-egy előadásra több idő jusson, legyen idő a kérdésekre, hozzászólásokra, esetleges vitára, „lazább” legyen az időbeosztás, több idő jusson a személyes beszélgetésekre, kommunikációra. A Vándorgyűlés időbeosztását, programjait idén is ezekhez a célkitűzésekhez igazítjuk.

 

A helyszínen előadásra kerülő dolgozatokat a szekció társelnökök választják ki a beérkezett írásos anyagokból. A szekcióüléseken 8-10 kiválasztott előadás teljes terjedelmű bemutatására, a további előadások összefoglalására, kérdésekre és vitára kerül sor.

A Magyar Mérnöki Kamara 2023-ban is elismeri a Vándorgyűlést szakmai továbbképzésként. Ennek részleteiről a továbbiakban, az MHT honlapja útján adunk tájékoztatást.

 

A rendezvény idejére szakmai kiállítást és helyi programot, a harmadik napon pedig tanulmányi kirándulást szervezünk. Ezek részletes programját a Vándorgyűlés részvételi jelentkezési lapjával együtt az MHT honlapján (www.hidrologia.hu) ismertetjük.

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói