MASZESZ

Kovács Károly szekció vezetésével került megrendezésre 17. EWA hibrid brüsszeli konferenciája

Uniós szintű stratégiák, települési vízgazdálkodási megoldások

Fenntarthatóság, körfogásos gazdaság, zöld-kék infrastruktúra az extrém időjárás okozta negatív hatások elhárítására és ellensúlyozására

 

Az Európai Vízügyi Szövetség (EWA) 17. éves konferenciája a klímaváltozás negatív hatásaira való felkészülés, illetve annak elhárítása jegyében, két szekció mentén vizsgálta az Unió Green Deal célok elérése érdekében alkotott vizes ágazatot érintő stratégiáját.

 

DSC06364.2.jpg 

 

A víz- és talajvédelem szekció központjában az EU talajvédelmi stratégiájának vízre és a szennyvíziszap felhasználására gyakorolt hatásai álltak. A témában, az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA), az EU Környezetvédelmi Főigazgatósága, illetve az Európai Fejlesztési Bank szakértői fejtették ki gondolataikat.

 

Dr. Kovács Károly PhD (oec), mint az EWA örökös tagja, az EWA volt elnöke, Közgazdasági Munkacsoportjának vezetője, idén a konferencia európai árvízzel és szárazsággal, mint a klímaváltozás két szélsőséges hatásával kapcsolatos szekció levezető elnöke volt. Az előadók, illetve a panelbeszélgetésben résztvevők a múlt extrém szélsőséges európai eseményeinek áttekintését követően, megvitatták annak részleteit, hogyan lehet a települési vízgazdálkodást az ilyen eseményekhez való alkalmazkodás, illetve kivédés, felkészülés szolgálatába állítani.

 

DSC06442.2.jpg

 

A november 8-i rendezvényen a résztvevők személyesen, és távolról csatlakozva is részt vehettek. Az előadók, panelbeszélgetésben részt vevő szakértők egyaránt kihangsúlyozták a témában vizsgálódó tudományágak együttműködésének fontosságát, a szakmapolitikai, ágazati, vízipari és vízügyi közös gondolkodás kiemelt szerepét.

 

További részletek a rendezvényről itt megtekinthetők.

 

17thBrusselsConference

 

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói