MASZESZ

Ivóvízbiztonsági szakügyintéző képzés a jogszabályoknak megfelelő, hatékony vízszolgáltatásért

A 201/2001. (X.25.) Kormányrendelet szerint minden 50 főt ellátó vagy 10 m3/nap kapacitást meghaladó vízszolgáltató rendszer esetben az ivóvízbiztonsági terv elkészítésén túl, annak rendszeres felülvizsgálata szintén kötelező feladat.

 

Ehhez olyan tudású szakemberekre van szükség, aki önállóan képesek egy vízellátó rendszer kockázatait felmérni és értékelni. Egy jól elkészített vízbiztonsági terv egy élő rendszer, ahol a rendszer teljes kockázatértékeléséhez megfelelő megelőző intézkedések és beavatkozások kerülnek hozzárendelésre. A terv készítése és működtetése nemcsak a jogszabályi előírásoknak való megfelelést kell, hogy szolgálja, sokkal fontosabb és távlati célja a közegészségügyi szempontú és megelőzés alapú szemlélet erősítése a vízszolgáltatásban.
A Magyarországon elsőként, felnőttképzés keretek között induló, „Ivóvízbiztonsági szakügyintéző” képzés célja, hogy a vízágazatban dolgozó megalapozott tudással bíró szakemberek elsajátítsák a közegészségügyi szempontú és megelőzés alapú szemléletet a vízszolgáltatásban.

 

A képzést azoknak ajánljuk:

- akik szakszerű és használható útmutatást szeretnének kapni a vízbiztonsági tervvel kapcsolatos hatósági eljárásokat és elvárásokat illetően
- akik felelős szakemberként a közegészségügyi szemléletű és megelőzés alapú szolgáltatást fontos üzemeltetési alapelvnek tekintik
- akik üzemeltetőként naprakész és gyakorlatorientált ismereteket szeretnének szerezni, hogy saját rendszerüket hatékonyabbá tegyék
- akik államilag engedélyezett képzési keretek között szeretnék saját szakember állományukat fejleszteni


Amit nyújtunk:

- HUMVI (Humán Vízhasználatok Környezet-egészségügyi szakrendszere) kompatibilis naprakész módszertan és segédlet
- modern felnőttképzési elvárásoknak megfelelő oktatási környezet, rugalmas képzési struktúra
- oktatóink a témában szakértő, gyakorló szakemberek (tanácsadói, üzemeltetői, hatósági oldalról)
- a képzés követelményeit teljesítő részére a szakmai végzettség (Ivóvízbiztonsági szakügyintéző) megszerzését igazoló felnőttképzési tanúsítvány

 

Figyelem!
A MaSzeSz tagok 5% kedvezményt kapnak a képzés díjából.

 

A képzés díja ÁFA mentes, valamint szakképzési hozzájárulásra kötelezett esetében a saját munkavállalói képzései esetében a bruttó befizetési kötelezettség csökkenthető.

 

További információk az alábbi elérhetőségen kérhetők:

IDEA Képzési Központ (intézmény felnőttképzési nyilvántartásba vételi száma: E-001637/2017)
cím: 1082 Budapest, Kisfaludy utca 19., fszt. 2.
tel.: + 36 30 429 0127
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://www.ideakepzes.hu/index.php/ivovizbiztonsagi_szak/

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2020.évi működésünk támogatói