MASZESZ

  • 2021. évi programok

Senkit sem hagyunk tudás nélkül! - MaSzeSz online webináriumok 2021.

Izgalmas oktatási programmal lépjük meg 2021-ben hallgatóinkat. Minden második-harmadik hét csütörtökén, webinárium keretében várjuk az újdonságra vágyó szakmagyakorlókat.

 

A márciusban induló „VISSZA AZ ALAPOKHOZ” KÉPZÉSI CSOMAG keretében szeretnénk visszanyúlni az alapokhoz és feleleveníteni ismereteinek, kicsit megfűszerezve újdonságokkal! Az on-line előadássorozatot keretében – ivóvíztisztítás, szennyvíztisztítás és csapadékgazdálkodás témakörében – technológiai tervezők, üzemeltetők, önkormányzati referensek és a menedzsment számára adunk át fontos alapismereteket, illetve hazai példákon keresztül tapasztalatot osztunk meg.

 

Az önkormányzatok feladata széleskörű és speciális. Ezért, az „ÖNKORMÁNYZATI TELEPÜLÉSI VÍZGAZDÁLKODÁSI FELADATOK” webinárium keretében célzottan az önkormányzati szakreferensek számára állítottunk össze friss tudásanyagot.

 

Nem tudunk eleget beszélni az ágazat mostohagyerekéről, a csapadékvíz gazdálkodásról. A „CSAPADÉKVÍZ RENDSZEREK TERVEZÉSE” számos érdekességgel szolgál most, mikor a csapadékvíz a körforgásosgazdálkodás egyik hajtóelem lesz!

 

A 2021-2027 Operációs program egyik célterülete a víziközművek állapotának jelentős javítása. Ezért a „REKONSTRUKCIÓ” témakörben külön webinárium keretében foglalkozunk a rekonstrukció tervezésével, a rekonstrukciók kivitelezésével, a kitakarás nélküli technológiákkal.

 

A „DIGITÁLIS” csomag keretében beszélünk a digitális felzárkózás, a hálózat és nyomásmanagement, illetve a mérés adatgyűjtés és telekommunikáció fontosságáról.

 

Ne higgyük, hogy a „KÖRKÖRÖS GAZDASÁG ÚJRA!” és a „WATER SMART CITIES” webináriumok a jövőt mutatják, be. Nem, ez már a kötelező jelen! Webináriumunk időutazás a jelenbe.

 

Az online webináriumok a részvételi díj ellenében a rendezvényt követően is megtekinthetők.

 

A webináriumok tervezett időpontja:
- Vissza az alapokhoz - Minden, ami szennyvíz! – március 11.
- Vissza az alapokhoz - Minden, ami ivíóvíz! – március 18.
- Vissza az alapokhoz - Minden, ami csapadékvíz! – március 25.
- Önkormányzati települési vízgazdálkodási feladatok – április 8.
- Csapadékvíz rendszerek tervezése – április 22.
- Hálózat és Nyomásmanagement – május 6.
- Rekonstrukció tervezése – május 20.
- Rekonstrukciók kivitelezése – június 3.
- Kitakarás nélküli technológiák – június 17.
- Digitális felzárkózás – július 1.
- Mérés adatgyűjtés és telekommunikáció – szeptember 2.
- Körkörös gazdaság újra! – szeptember 16.
- Water smart Cities – szeptember 30.

 

 

A webináriumkkal kapcsolatban honlapunkon (www.maszesz/esemenyeink.hu), hírleveleinkből és a MaSzeSz Facebook oldalán tájékozódhat.

 

A webináriumok pontos időpontjáról honlapunkon (www.maszesz/esemenyeink.hu), hírleveleinkből és a MaSzeSz Facebook oldalán tájékozódhat.

 

 

Várjuk Önöket! Tanuljunk együtt!

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2020.évi működésünk támogatói