MASZESZ

  • 2016. május 24-25.

Meghívó a MaSzeSz országos konferenciájára

Víziközművek fejlesztési forrásai és a források költséghatékony felhasználása

 

MASZESZ XVII. ORSZÁGOS KONFERENCIA

2016. május 24-25., Lajosmizse – Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar

 

A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MaSzeSz) tisztelettel meghívja Önt a „Víziközmű fejlesztési forrásai és a források költséghatékony felhasználásának” témakörében szervezett konferenciájára, mely egyben a MaSzeSz XVII. Országos Konferenciája.

 

A MaSzeSz tevékenységének újabb fordulópontjához érkezve – közel húszéves, tartalmas és értékes szakmai munkát követően – mind működésében, mind pedig tagszervezeteinek nyújtott szolgáltatásaiban megújul. A hazai vízügyi ágazat helyzete és az ágazatban dolgozó szakemberek elvárásainak, valamint a víz értékének és a mögötte álló szakmai munka presztízsének társadalmi elfogadtatása hívta életre a MaSzeSz újragondolását.

 

Ezen elképzelések mentén szervezzük idei Országos Konferenciánkat is, amelyre meghívást kaptak a hazai települési vízgazdálkodási ágazat képviselői, a víziközmű és vízipari cégek, illetve a minisztériumok (NFM, NGM, ME) és hatóságok mellett az önkormányzatok is.

 

Az idei konferencia főbb témái:

  • Uniós és hazai transzferek az ágazati infrastruktúra fejlesztésére

- Uniós fejlesztési források, ivóvízminőség-javító és szennyvíztisztító beruházások a 2014-2020 programozási időszakban

  • Ágazati források a Gördülő Fejlesztési Tervezés szolgálatában

- Uniós forrásoktól független fejlesztések a megfelelő állapotú víziközmű vagyon, a folyamatosan és költséghatékonyan elérhető víziközmű-szolgáltatás biztosítására

  • Életciklus költség alapú közbeszerzés

- Az ajánlatok értékelésének új irányai, életciklusköltség-számítás alkalmazásával kapcsolatos feladatok bemutatása

 

A kétnapos rendezvény résztvevői első kézből kaphatnak részletes szakmai tájékoztatást a víziközmű szektort érintő legfontosabb kérdésekről, a fejlesztési lehetőségekről, az ehhez rendelkezésre álló forrásokról, az elvárt, életciklus költség szemléletű közbeszerzési eljárások gyakorlati alkalmazásáról.

 

A MaSzeSz Országos Konferenciájának sajátsága az a már hagyományosnak mondható közvetlen szakmai hangvétel, amelyet a rendezvény oldaláról, a témákat követő Fórumbeszélgetések és szakmai Ajánlások megfogalmazásával kívánunk támogatni.

 

Ez a légkör és a konferencia mellet a MaSzeSz éves Közgyűlésére is érkező szakemberek számossága teremt kiváló lehetőséget a vízipari cégek bemutatkozására, vagy akár a Gördülő Fejlesztési Tervezést támogató termékeik és szolgáltatásaik bemutatására, melyre a rendezvény támogatói körében biztosítunk lehetőséget.

 

A részletes program, a jelentkezési lap és a rendezvénnyel kapcsolatos további hasznos információk hamarosan elérhetőek a http://www.maszesz.hu oldalon.

 

Találkozzunk Lajosmizsén!

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2019.évi működésünk támogatói