MASZESZ

  • 2017. május 16-17.

MaSzeSz XVIII. Országos Konferencia

A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MaSzeSz) 2017. május 16-17-én tartja a „Körforgásos gazdaság koncepciója és hazai realitása” témakörében szervezett országos konferenciáját Lajosmizsén.

 

A MaSzeSz stratégiája szerint a települési vízgazdálkodással összefüggő feladatok integrált szemléletű megközelítése – mind a gazdasági, mind a társadalmi, mind a környezeti érintettség okán – hoz a gyakorlatban is alkalmazható megoldásokat. A körforgásos gazdaság pedig a „kereslet-kínálat”, „eladás-vétel” és „beszállító-vevő” üzleti modellek helyett, az ipari és gazdasági rendszerek kialakulását szorgalmazza. Ez viszont a fejlődés és fenntarthatóság, az érdekérvényesítés, az ipari- és gazdasági ágazatokon túlnyúló szimbiózisok kialakulásával lehetséges.

 

Ennek mentén szervezzük idén országos szakmai konferenciánkat, amely kiváló lehetőséget biztosít, hogy a körforgásos gazdaság elveit és gyakorlati megvalósítását alaposan vizsgáljuk, körbejárjuk.

 

A MaSzeSz ezzel a konferenciával kívánja különböző gazdasági ágazatokhoz tartozó vállalatokat, szolgáltatókat, önkormányzatokat, oktatási intézményeket, politikai döntéshozókat közös gondolkodásra és együttműködésre ösztönözni, amely együttműködések megteremtik a fejlődés, fenntarthatóság és hatékony rendszerszemléletű érdekérvényesítés lehetőségét.

 

Az idei konferencia főbb témái:

  • - A körforgásos gazdaság koncepciója
  • - Erőforrás-, anyag- és energia-áramok – a körforgásos gazdaság vizes ágazatot érintő lehetőségei
  • - Az anyagkörforgás hazai megvalósításai a települési vízgazdálkodás területén 

 

A MaSzeSz Országos Konferenciája a szakmai kereteken túl kiváló lehetőséget biztosít a konferencia résztvevői számára, hogy kötetlen formában tapasztalatot és információt cseréljenek, ezzel is erősítve a MaSzeSz és a konferencia elsődleges célkitűzését, valamint a települési vízgazdálokodásért felelős szervezetek és szakemberek együttműködését.

 

Kérjük, legkésőbb 2017. május 11-ig küldje el kitöltött, aláírt és beszkennelt jelentkezési lapját a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

 

A MaSzeSz Országos Konferenciájának támogatására, kérjük hogy támogatói jelentkezési lapját 2017. május 11-ig küldje vissza a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

 

Találkozzunk Lajosmizsén, a MaSzeSz Országos Konferenciáján!

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2019.évi működésünk támogatói