MASZESZ

  • 2017.május 11.

LCC Szakmai tréninget indít a MaSzeSz

A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MaSzeSz) új "Életciklusköltség-számítás (LCC) tréninget" indít a költséghatékony beruházások kiválasztásához és közbeszerzéshez.

 

Munkánk során kiemelten fontos a komplex megközelítés, hogy a napjainkban jellemző, összetett, műszaki, gazdasági, környezeti problémákra optimális megoldásokat találjunk és így a ma tervezett, épített infrastruktúrák alapvető szolgáltatásait a következő generációk számára is legalább a jelenlegi szinten tudjuk biztosítani.

 

LCC trning brosi

 

 

Az Életciklusköltség-számítás (Life Cycle Costing – LCC) az életciklus szemlélet érvényesítésének egyik hatékony módszere, melyet neves nemzetközi szervezetek (Európai Bizottság, ENSZ, Európai Vízügyi Szövetség) támogatásával világszerte hatékonyan alkalmaznak a tervezési és beruházási folyamatokban.

 

Az életciklusköltség meghatározása során számításba veszünk minden olyan költséget, mely a beruházással, beszerzéssel kapcsolatban felmerül annak teljes életciklusa alatt, így lehetőség nyílik a hatékony és hosszú távon is fenntartható technológiák, eljárások meghatározására.

 

Éppen ezért a MaSzeSz a vízgazdálkodással kapcsolatos szaktudás folyamatos fejlesztése érdekében új tréningjét a következők mentén szervezi:
- a beruházások pénzügyi-gazdasági fenntarthatóságért,
- a hosszútávra szóló, fenntartható technológiák és eljárások meghatározására,
- az optimális, költséghatékony ajánlatok kiválasztásának támogatására,
- az átgondolt, megalapozott tervezési folyamatok biztosítására
- a legnagyobb megtakarítási potenciál elérése érdekében.

 

Akiknek szól:
- tervezőknek, mérnököknek
- beruházóknak, ajánlatkérőknek, üzemeltetőknek, önkormányzatoknak
- kivitelezőknek, gyártóknak, ajánlattevőknek
- műszaki, gazdasági és jogi, közbeszerzési szakembereknek

 

Amit kínálunk:
- költséghatékonysági vizsgálat, változatelemzés, tanulmányterv
- közbeszerzési értékelési szempontként történő alkalmazás
- piaci szereplők ajánlatadásának támogatása
- gyártók termékfejlesztési tevékenységének támogatása
- a Közbeszerzési Hatóság útmutatójával összhangban
- elismert nemzetközi szervezetek ajánlásával
- innovatív és integrált szemléletmód
- beruházások több dimenzióban megjelenő hatásainak számbavétele

 

Az életciklusköltség elemei:

LCC

 

A tréning során, az Életciklusköltség-számítás (LCC) számítási folyamata és technikája könnyen elsajátítható mind a műszaki, mind a jogi, illetve gazdasági területeken dolgozó szakemberek számára, így a közös nyelv által, megalapozott beruházási döntéseket hozhatunk, elősegítve a minőségi beszerzések és hatékony beruházások megvalósulását.

 

A Közbeszerzési Hatóság a Kbt. 78. § (4) bekezdése alapján kibocsátott útmutatója rögzíti az életciklusköltség-számítás közbeszerzési eljárásokban történő alkalmazásának jogi, eljárásrendi és módszertani kereteit. A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MaSzeSz) által kínált szakmai tréning és módszertani útmutató pedig megteremti a lehetőséget, az egységes alapot a különböző szakterületek (műszaki, jogi, gazdasági) és a közbeszerzési folyamatokban érintett közel negyvenezer szereplő együttműködésének, közös eszköztárának fejlesztéséhez.

 

LCC képzés:
Képzés jellege: elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítása konkrét példák alapján
LCC képzés helyszíne: Budapest
Képzés időtartama:12 óra
Jelentkezés, érdeklődés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; +1 784 5108

 

Kihelyezett LCC tréning cégek, szervezetek számára:

A kihelyezett Életciklusköltség-számítás (LCC) tréninget együttműködő partnerünk, az Ecogito Kft. tartja.

 

Tréning helyszíne: jelentkező cégek székhelyén
Képzés időtartama:12 óra (igényekhez igazodó elosztásban, rugalmasan)
További információ: www.ecogito.hu
Jelentkezés, érdeklődés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; +36 30 387 2520

 

Az LCC képzések elvégzését a MaSzeSz oklevélben igazolja.

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2019.évi működésünk támogatói