MASZESZ

  • 2017. október 25.

Ivóvíztechnológiai Szakmai Nap

A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MaSzeSz) Ivóvíztechnológia címmel szakmai napot szervez,, melynek célja az ivóvíztisztítás területén előttünk álló feladatok áttekintése mind a közeljövő, mind a távolabbi időszakban várható problémák tekintetében. Bemutatásra kerül, hogy nemzetközi szinten mivel foglalkozik a „Szakma”, külön kiemelve, hogy a felsorolt témakörök közül melyek azok, melyek számunkra kiemelkedő fontosságúak.

 

Sor kerül külföldön alkalmazásra került eljárások bemutatására, melyek hazai felhasználása – megfelelő feltételek mellett – akár a közeljövőben is bekövetkezhet. A szolgáltatott ivóvíz minősége „örökzöld téma”, így kiemelt jelentőséget tulajdonítunk az egészségügy értékelő véleményének bemutatására, mely nélkülözhetetlen a Vízművek szakszerű működtetéséhez.


Foglalkoznunk kell a csapokon kifolyó ivóvíz ólom koncentrációjával is, hiszen rövid időn belül a 10 µg/l-es határérték az arzénhez hasonlóan minden településen érvényes lesz. Az ólom-probléma megoldása komplikáltabb lesz, mint amit az arzén jelentett, hiszen a vízmű telephelyekről kilépő vízben nem fordul elő határértéket meghaladó ólom koncentráció. Az Ivóvízminőség-javító Program megvalósítása során számtalan alkalommal találkozhattunk tervezési és kivitelezési hiányosságokkal, ezért fokozott mértékben foglalkoznunk kell a víztisztítási technológiák tervezésénél tapasztalt rendellenességekkel.


A kedvezőtlen tapasztalatokon túllépve bemutatásra kerülnek olyan üzemeltetői tapasztalatok, melyek mind a felszíni, mind a felszínalatti vizek tisztításával kapcsolatosak. Több helyen nem megfelelő mértékben tisztázott, hogy a Vízmű Vállalatoknál működő laboratórium milyen mértékben vegyen részt a víztisztítási technológia napi feladatai megoldásának „támogatásában”. Pozitív példák bemutatásával szeretnénk hozzájárulni a „technológia” és a „laboratórium” mind szorosabb kapcsolatának kialakításához.


Az Ivóvíztechnológiai Szakmai Nap sem nélkülözheti az „Ivóvízbiztonsági tervezés” témakörét, mégpedig annak bemutatásával, hogy egy hosszabb ideje jól működő rendszer hogyan tudja integrálni a kisebb ivóvízellátó rendszereket. Nagy jelentőséget tulajdonítunk az ivóvíztisztítási technológiákat „kiszolgáló” ipari háttérnek, mind gépészeti, szerelési, „utánpótlási” mind a mindennapi (reagensek) szükségletek kielégítése tekintetében.

A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség ezúton tisztelettel meghívja Önt az október 25-i Ivóvíztechnológiai Szakmai Napra.

 

A részletes program letölthető pdf dokumentumként az oldal alján ( "Kapcsolódó tartalmak"-nál).

 

Jelentkezés: a kitöltött és cégszerűen aláírt Jelentkezési lap 2017. október 20. határidőre való megküldésével a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

A rendezvény helyszíne: a Lurdy Ház (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.), I.em., 5. teremében kerül megrendezésre.
A Lurdy Ház felszíni parkolójában díjmentes a parkolás a Szakmai Nap résztvevőinek (a mélygarázsban történő parkolás önköltséges).

Korlátozott számban lehetőséget biztosítunk a vízipari (tervező, kivitelező, szolgáltató, gyártó, forgalmazó) szervezetek know-how-jának bemutatására, a tematikus szakmai napok témájához illeszkedő szakmai bemutatók és előadások megtartására. A rendezvényeken így a személyes kapcsolatépítésen túl lehetőség nyílik információs anyagok és terméktájékoztatók kihelyezésére, valamint az adott szakmai kérdéskörrel kapcsolatos támogatói szerepvállalásra.

Kérem, hogy amennyiben céljaink és az általunk felvetett szakmai témák felkeltették érdeklődését, tekintse meg a MaSzeSz 2017. II. félévi tematikus szakmai napjainak támogatói és szponzorációs csomagjait, és megjelenésével járuljon hozzá rendezvényeink sikeréhez.

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

  • Az Unichem Kft. főként a magyar piacon, a kommunális és ipari víz-és szennyvíztisztítás, valamint a technológiai vizek tisztítása területén tevékenykedik. Szervetlen koagulánsok és szerves polielektrolitok széles választékát kínálja különböző alkalmazási…