MASZESZ

Töretlen népszerűségnek örvend a MaSzeSz Országos Konferenciája immár 18. éve

A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MaSzeSz) 2017. május 16-17-én tartotta Lajosmizsén a XVIII. Országos Konferenciáját, a „Körforgásos gazdaság koncepciója és hazai realitása” témakörében.

 

Immár 18. éve töretlen népszerűségnek örvendő szakmai konferenciákon - a MaSzeSz stratégiájához és törekvésihez illeszkedő innovatív témaválasztással - arra törekedtünk, hogy előmozdítsuk és közös gondolkodásra, együttműködésekre ösztönözzük a különböző gazdasági ágazatokhoz tartozó vállalatokat, szolgáltatókat, önkormányzatokat, oktatási intézményeket, politikai döntéshozókat, amellyel megteremtjük a fejlődés, fenntarthatóság és hatékony rendszerszemléletű érdekérvényesítés lehetőségét.

 

Idei országos szakmai konferenciánkon a körforgásos gazdaság elveit és gyakorlati megvalósítását vizsgáltuk és jártuk körbe meghívott előadóink és a parázs vitákra nyitott résztvevőinkkel. 

 

 

DSC 7881   

 

A MaSzeSz stratégiája szerint a települési vízgazdálkodással összefüggő feladatok integrált szemléletű megközelítése – mind a gazdasági, mind a társadalmi, mind a környezeti érintettség okán – hoz a gyakorlatban is alkalmazható megoldásokat. A körforgásos gazdaság pedig a „kereslet-kínálat”, „eladás-vétel” és „beszállító-vevő” üzleti modellek helyett, az ipari és gazdasági rendszerek kialakulását szorgalmazza. Ez viszont a fejlődés és fenntarthatóság, az érdekérvényesítés, az ipari- és gazdasági ágazatokon túlnyúló szimbiózisok kialakulásával lehetséges.

 

 DSC 8159

 

Ennek mentén az idei konferencia főbb témái voltak:

- A körforgásos gazdaság koncepciója
- Erőforrás-, anyag- és energia-áramok – a körforgásos gazdaság vizes ágazatot érintő lehetőségei
- Az anyagkörforgás hazai megvalósításai a települési vízgazdálkodás területén

 

Az idei konferencia alkalmával ünnepélyes keretek között adta át Kovács Károly, a MaSzeSz elnöke és Bendek Pálné a nemrég alapított a "MaSzeSz Benedek Pál Díjat" Dr. Juhász Endrének, a szervezetben végzett értékes munkájáért, és az elmúlt 20 évben a szervezetért tett erőfeszítéseinek elismeréseként.

 

DSC 8086

 

 

A MaSzeSz Országos Konferenciája a közvetlen hangulatának köszönhetően továbbra is egyedi az ágazatban megszokott események sorában, amely kiváló találkozási pontként lehetőséget biztosít, hogy ebben a kötetlen közegben a résztvevő szakemberek megosszák egymással véleményüket és tapasztalataikat, az esemény fórumain pedig párbeszédet kezdeményezzenek a vitás szakmai kérdésekről és problémákról.

 

Köszönjük támogatóinknak a nagylelkű segítséget, előadóinknak és vendégeinknek pedig az aktív részvételt.

 

Találkozzunk jövőre is a MaSzeSz Országos Konferenciáján!

 

A konferencia előadási elérhetőek a Tudástárban.

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

  • A MIVÍZ Miskolci Vízmű Korlátolt Felelősségű Társaság az önkormányzati tulajdonban álló Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zártkörűen működő Részvénytársaság kizárólagos tulajdonában lévő gazdasági társaságként - a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján, kizárólagos…