MASZESZ

  • 2016. február 22.

Hatalmas érdeklődés kísérte az idei MaSzeSz Junior Szimpóziumot

Budapest, 2016. február 11. - A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MaSzeSz) immár ötödször rendezte meg a MaSzeSz Junior Vízgazdálkodási Szimpóziumot, amelyen az előző évekhez képest idén rekord mennyiségű pályázó vett részt. A rendezvény keretében a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő fiatal szakemberek a bemutatkozási lehetőségen túl esélyt kaptak arra, hogy előadásaik során ismertessék eddigi kiemelkedő szakmai tevékenységüket, továbbá szakterületük jeles képviselőivel találkozzanak, eszmét cseréljenek és személyes ismeretséget kössenek előadótársaikkal.

 

junior szimpozium 1

 

Az új főtitkár érkezésével a MaSzeSz tevékenysége egy újabb fordulóponthoz érkezett: a szövetség közel húszéves, tartalmas és értékes szakmai munkáját követően mind működésében, mind pedig tagszervezeteinek nyújtott szolgáltatásaiban megújult. Ezen gondolat mentén valósult meg az idei Junior Szimpózium is, hiszen mind színvonalát, mind a fiatal tehetségeknek nyújtott kiemelkedő lehetőségeket tekintve már igazodott a MaSzeSz újító szándékához és törekvéseihez.

 

A MaSzeSz Junior Vízgazdálkodási Szimpózium előadóin túl mindazon szakembereknek a részvételére is számított a szövetség, akik érdeklődnek a vízellátás, csatornázás, szennyvíztisztítás, a települési vízgazdálkodás egyéb területén üzemeltetői, tervezői és tudományos tevékenységet folytató fiatalok előadásai iránt. A mostani Szimpózium sikerén felbuzdulva a MaSzeSz jövőbeli elképzelései szerint még nagyobb hangsúlyt fektetet a hazai települési vízgazdálkodás témájában érintett oktatási intézmények felkeresésére, továbbá víziközmű és vízipari cégek, minisztériumok és hatóságok bevonásával igyekszik még szélesebb körben megszólítani a vizes szakma képviselőit. Az esemény szakmai eredményességét pedig az is jól példázza, hogy néhány előadó abban az elismerésben is részesülhetett, hogy meghívást kapott a jelen lévő üzemeltető és vízipari cégek képviselőitől konkrét kutatási együttműködésekben és termékfejlesztési projektekben való közreműködésre.

 

junior szimpozium 2

 

A verseny neves szakemberekből és cégvezetőkből álló 10 fős zsűrije által a legjobbnak ítélt előadó Lóka Máté, a Budapesti Műszaki Egyetem Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék hallgatója lett "Szén-dioxid semleges elektromos energia előállítása szerves szennyezőanyagokból mikrobiológiai üzemanyagcellákban" című előadásával.

 

junior szimpozium 3

 

A zsűri az első helyezett előremutató innovatív elképzelését, az előadás témájának friss és újszerű megközelítését, valamint kutatásának a gyakorlatban történő hasznosíthatóságát emelte ki és díjazta. Az első helyezett a MaSzeSz jóvoltából előadási lehetőséget nyert az IWA Young Water Professionals gdanski konferenciájára, mely díjat a 2016. évi Környezetvédelmi és Vízipari Bál keretén belül vehette át.

 

A MaSzeSz Junior Szimpózium díjazottjainak ezúton is gratulálunk, az előadóknak pedig további munkájukhoz nagyon sok sikert kívánunk!

 

A rendezvény nem jöhetett volna létre a FŐMTERV Zrt. és a MaSzeSz éves kiemelt támogatói nélkül, akiknek ezúton is köszönjük a bizalmat és a lelkes támogatást.

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

  • Az UTB név a 70-es évek végén Svájcban alakult UmweltTechnik Buchs cég elnevezésének rövidítéséből ered. Az UTB számos az EAWAG (a nagy tekintélyű svájci vízkutató intézet) kutatási eredményeire épülő eljárást…