MASZESZ

  • 2017. június 22.

Egy MaSzeSz lépéssel közelebb a körkörös gazdaság és a víztudatos társadalom felé

Rendkívül nagy érdeklődés övezte a szennyvíziszap szakmai napunkat, ahol több mint száz regisztrált látogató részvételével vizsgáltuk a szennyvíziszap optimális felhasználásában rejlő gazdasági és szakmai lehetőségeket


A MaSzeSz megújulásakor célul tűzte ki a szakma által megfogalmazott igények, aktuális kérdések részletes tárgyalását. A Szövetségben és a MaSzeSz-szel együttműködő vízipari, szakmai és kormányzati szerveknél, hatóságoknál meglévő szakmai tudás és technológia ágazaton belüli hasznosítása, naprakészen tartása, valamint a települési vízgazdálkodás területén felhalmozott tapasztalatok átadása teszi egyedivé munkánkat.

A szakmai kérdések részletes vizsgálatára, a tapasztalatok megosztására pedig nagyon nagy az igény, melyet jól mutat a legutóbbi szakmai napunk is, ahol 13 tematikus előadás keretén belül több mint 100 résztvevő gondolkozott együtt a szennyvíz és szennyvíziszap energiatartalmának jobb kihasználását lehetővé tevő eljárásokról.

 Szennyvíziszap eloadas

A szennyvíz és szennyvíziszap energiatartalmának hasznosítási lehetőségei és korlátai mellett a prezentálók bemutattak több mintaprojektet, üzemi kísérletet, mely az elfolyó víz minőségének javítását, a tisztított szennyvíz energiájának hasznosítását mutatta be.
Az előadók megállapították, hogy napjaink energia és nyersanyag, valamint az egyre fokozódó költségtakarékosság igénye újabb és újabb hosszú távú fenntartható technológiák kiépítését teszi szükségessé, hiszen a szennyvíz hőenergiájának, valamint a szennyvíziszap-biogázból származó hő és villamos energiájának hasznosítása mellett, a szennyvíztisztítás technológiai optimalizálása is számottevő gazdasági lehetőséget rejt magában.

Büszkék vagyunk rá, hogy ágazaton belülről és kívülről is köszönthettünk résztvevőt szakmai napunkon, mely csak egy lépés tevékenységeink sorában azért a célunkért, hogy eleget tudjunk tenni szakmai elhivatottságunknak a társadalommal és a vízi környezettel szembeni kötelezettségeinknek megfelelően.

Következő szakmai napunkat az életciklusköltség-számítás egyre erősödő szerepéről és a vízközmű szektor számára biztosított lehetőségeiről tartjuk szeptember végén.

Szennyvíziszap szakmai napunk előadásai ITT érhetők el.

Szennyvíziszap tamogatok

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

  • Az Északdunántúli Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaságot ivóvízellátási-, szennyvízelvezetési és -tisztítási feladatokra alapították. Működési területén Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyékben 84 településen 310 ezer fő részére biztosítja az ivóvízellátást és 72…