MASZESZ

Vízipari Pályázati Program 2020

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a Vízipari Pályázati Program keretében immár negyedik éve biztosít vissza nem térítendő támogatást a hazai vízipari vállalatok külpiaci megjelenésének, tevékenységeinek támogatására.

 

A konstrukció Magyarországon egyedülálló, vissza nem térítendő támogatás biztosításával kívánja előmozdítani a magyar vízipari cégek exportképességének növelését. A cél, hogy a hazai vállalatok az így megszerzett referenciák birtokában nemzetközi beruházások sikeres, önálló vállalkozóivá, vagy beszállítóivá váljanak. A nemzetközi versenyre való felkészülés jegyében a Program továbbá elősegítheti a cégek kutatás-fejlesztési kapacitásainak erősödését is, amelynek köszönhetően a vízipar a magyar gazdaság egyik húzóágazatává nőheti ki magát az elkövetkező években.

 

A Vízipari Pályázati Program 2020. évi felhívása keretében mindösszesen 175 000 000 forint vált elérhetővé, lehetőséget nyújtva infrastrukturális beruházásokat megalapozó megvalósíthatósági tanulmányok, stratégiai dokumentumok, valamint pilot projektek költségeinek társfinanszírozására. A támogatási kérelmeket 2020. március 31-ig lehet benyújtani a pályázati felhívásban ismertetett módon.

 

A pályázat benyújtására Magyarországon bejegyzett és a víziparban tevékenykedő gazdasági társaságok, felsőoktatási intézmények, vízügyi igazgatási szervek, valamint vízipari érdekképviseleti tevékenységet folytató szervezetek jogosultak.


A nyertes pályázók a nagyobb vízipari infrastrukturális beruházásokat megalapozó stratégiai dokumentumok elkészítése tevékenység esetében a projekttel összefüggő költségeik legfeljebb 55%-ának, míg a vízipari pilot projektek beindítása tevékenységi kategóriánál a projekttel összefüggő költségeik legfeljebb 65%-ának megfelelő összegű támogatásban részesülhetnek.

 

A pályázati felhívás és szabályzat, valamint a benyújtandó mellékleteket tartalmazó teljes pályázati dokumentáció elérhető a következő linken:
https://www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/vizipari-palyazat2020

 

További tájékoztatás a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kérhető. A beérkezett kérdések 3 munkanaponként rendszeresen – de legkésőbb 2020. március 25-ig – a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján közzétett, „Gyakran Ismételt Kérdések” elnevezésű dokumentumban kerülnek írásban megválaszolásra.

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2019.évi működésünk támogatói