MASZESZ

Viziközmű infrastruktúra az egészségmegtartás láthatatlan pillére - EU-s kitekintés, hazai állapotok

Az Európai Vízügyi Szövetség (EWA) gazdasági munkacsoportja a víziközmű fejlesztések gazdasági szempontjaival, a fenntartható vízgazdálkodás költségvonzataival, az öregedő vízinfrastruktúra, a költséghatékonyság és a kapcsolódó szolgáltatások költségmegtérülésének alapvető kérdéseivel foglalkozik.

 

Figyelembe véve az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatósága CIS munkacsoportjának a közelmúltbeli tevékenységét és aktivitását, valamint a víziközmű fejlesztések gazdasági vonatkozásaira fókuszáló következő EWA Gazdasági Munkacsoport szeminárium előkészítéséhez, az EWA EU-szintű kutatást végzett a „Víziközmű vagyonértékelés, vagyongazdálkodás 2020. évi felülvizsgálata” témájában.


A témát érdekesnek és érdemesnek találtuk arra, hogy a nemzetközi konzultációt követően megvitassuk a vízszolgáltatási vagyonkezelés hazai kérdéseit.


Az EWA  felmérés előzetes eredményei alapján, a Gazdasági Munkacsoport megállapításairól a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség május 27-i dátummal ingyenes Webináriumot szervez, Viziközmű infrastruktúra az egészségmegtartás láthatatlan pillére - EU-s kitekintés, hazai állapotok címmel.

 

További részletek: ITT

 

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2019.évi működésünk támogatói