MASZESZ

Víz Világnap az együttműködés jegyében

A víz érték! Óvjuk meg együtt ivóvizünket! 2020. március 22-én ezekkel az üzenetekkel ünnepeljük a Víz Világnapját és hívjuk fel a figyelmet arra, hogy ma még aktív együttműködéssel van esélyünk arra, hogy egy fenntartható gondolkodással és körültekintő, XXI. századi technológiák alkalmazásával megőrizzük a jelenlegi ivóvízbázisaink mennyiségét és minőségét. A fenntarthatósághoz pedig adaptív vízgazdálkodásra van szükség nemcsak ipari hanem lakossági szinten is. A jelenleginél jelentősen tudatosabb vízfogyasztási szokások kialakítására, a Víz-érték szemlélet kialakulására!

 

A MaSzeSz a települési vízgazdálkodás jövőjébe fektetve, a junior szakemberek támogatásával köti össze szemléletformáló célkitűzéseit, bízva abban, hogy az ágazatban megtartott, felelős fiatal szakemberek és a víziközmű szolgáltatást helyes szemlélettel kezelő társadalom, együttesen képesek hatást gyakorolni az ágazat megítélésére.

 

Ennek a mentén került a Víz Világnap jegyében megrendezésre a MaSzeSz Junior Szimpózium és Osztrák-Magyar Workshop, valamint a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány Aquaton versenye. Ez utóbbi rendezvényen a két szervezet közötti együttműködés jegyében szakmai mentorként támogatjuk a 2-4 fős diákcsoportok, illetve innovatív start-up vállalkozások részére meghirdetett versengést, a lakossági vízfogyasztási szokások megváltoztatása céljával.

 

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2020.évi működésünk támogatói