MASZESZ

Szakmai szövetség és az üzleti szféra együttgondolkodása a vízválság megelőzéséért

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) március 27-én üzleti fórumot szervezett, melynek központi témája a XXI. századi vízügyi helyzete volt. A magyar GDP 30%-át termelő 87 tagvállalatot tömörítő szervezet üzleti reggelijét vállalatvezetők és szakértők részvételével tartott műhelymunka követte, amelynek célja az volt, hogy konkrét üzleti lépések fogalmazódhassanak meg, melyekkel a vállalatok aktívan tehetnek a vízválság megelőzéséért.


A MaSzeSz számára nélkülözhetetlen, hogy széleskörű szakmai együttműködés keretében megszólíthassuk az üzleti szektor vezetőit is, a Szövetség által képviselt vízipari tudás fontos, hogy eljusson a vállalatokhoz is, hiszen a hatékony információ- és tudástranszfer révén elérhetjük, hogy a felelősen gondolkodó ipari szereplők is aktívan hozzájárulhassanak vizeink védelméhez, a hazánkban is megjelenő vízválság megelőzéséhez.


A MaSzeSz és a BCSDH közti együttműködés jegyében aktív szerepvállalással kapcsolódunk a BCSDH Action 2020 szakmai programjához, melynek idei fókuszában a víz, a vízzel kapcsolatos kihívások, megoldások állnak. Kovács Károly, a MaSzeSz elnöke vezeti azt a munkacsoportot, mely a BCSDH tagvállalatainak képviselőivel közösen gondolkodva célul tűzte ki, hogy megtalálja azokat a közös pontokat, melyek mentén aktív és hatékony lépéseket tehetnek a vállalatvezetők a mindenkit érintő vízügyi kihívások kezelésére.


A március 27-ei üzleti reggelit az az Action 2020 szakmai fórum követte, ahol az alábbi három tématerületen kerültek megfogalmazásra üzleti megoldások, ajánlások:
• alkalmazkodás és ellátásbiztonság
• vízhatékonyság és – takarékosság
• vízminőség


Kovács Károly vezette a vízhatékonyság és – takarékosság fórumrészt, Sinka Attila pedig az alkalmazkodás és ellátásbiztonság terület facilitátora volt. Mindkét esetben elmondható, hogy a résztvevő nagyvállalatok rendkívül felelősségtudatosan gondolkodnak, üzleti megoldásaikban keresik a fenntartható válaszokat, melyeket a vízügyi helyzet kihívásaira adnak, azonban szükségük van arra, hogy egyszerű, könnyen érthető és megfelelően kommunikálható „vizes” csomagot kaphassanak ehhez. Minden vállalat más tevékenységet végez, a vizek védelme eltérő helyeken jelenik, jelenhet meg náluk az üzleti modellben. A már meglévő sikeres üzleti megoldások (pl. Dréher, Grundfos) mellett akkor tudnak közösen a szokásos üzletmeneten túlmutató eredményes döntéseket hozni, ha megfelelő tájékozottsággal, információval rendelkeznek a vízügyi kihívásokkal kapcsolatban. Ebben tud a MaSzeSz partnerként a BCSDH-val közösen dolgozni.


Az esemény részletes összefoglalója itt olvasható: https://bcsdh.hu/vizvalsag-kuszoben-magyarorszag-mit-tehetnek-a-vallalatok/

 

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2020.évi működésünk támogatói