MASZESZ

Lettország vízügyi szakemberei látogattak Budapestre

A MaSzeSz aktív nemzetközi kapcsolatrendszerét ápolva, az idén májusi Baltic Water Works konferencián megkezdett együttműködés folytatásaként, szakmai delegáció érkezett 2017. szeptember 5-én Budapestre. A lett szakemberek egy hetes szakmai programjuk keretén belül a MaSzeSz és a Magyar Vízipari Klaszter vendégeként tekintették meg a főváros legjelentősebb víziközmű létesítményeit.

 

A Baltic Water Works konferencia 2017. május 19-én került megrendezésre Lettországban, Liepaja városában. A szervező Lett Vízügyi Szövetség ebben az évben a balkáni régión túl a nagyobb európai országokat érintően is tárgyalta a legfontosabb vízügyi kérdéseket, így az Európai Vízügyi Szövetségi (EWA) szinten is vizsgálta sok egyéb témakör mellett a vízbiztonság, az árképzés és hatósági szabályozás, a fenntartható vízgazdálkodási stratégiák kérdését is.
Az EWA és a MaSzeSz Gazdasági Munkacsoportjának elnökeként, Czeglédi Ildikó előadásában az életciklus-személet alkalmazásának fontosságáról, a fenntarthatóság megteremtésében betöltött szerepéről és a tervezési folyamatok megfelelő szakaszában történő érvényesítésének eszközeiről beszélt.

 

A lett kollégák magyarországi útja a Baltic Water Works konferencián megkezdett együttműködés folytatásaként fogalmazódott meg a Lett Vízügyi Szövetség szakembereinek fejében, amire a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség és a Magyar Vízipari Klaszter biztosította a szakmai partnerséget. A Budapesten töltött nap során a delegáció meglátogatta a Fővárosi Vízművek Zrt. csepeli vízkezelő-művét, illetve a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepet.

 

Büszkék vagyunk rá, hogy aktív együttműködő partnerként megoszthattuk tapasztalatainkat a balti régió vízügyi szakembereivel és hozzá tudtunk járulni egy tartalmas, a jelenlegi vízügyi helyzetre és a jövőbeni lehetőségekre fókuszáló szakmai vitához és eszmecseréhez.

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2021.évi működésünk támogatói