MASZESZ

Kontinensen átívelő nemzetközi MaSzeSz szerepvállalás

Rendkívül nagy sikerrel zárult az ASEM városi vízgazdálkodásról szóló, a MaSzeSz társszervezésében megvalósult 4. nemzetközi webinárium és szakkiállítás.


A november 26-27-én megrendezett konferencia a fenntartható települési vízgazdálkodás témájában az egyik legjelentősebb nemzetközi esemény. A MaSzeSz az előző, 2018-ban Budapesten szervezett ASEM Water konferencia sikerére tekintettel az idei rendezvény társszervezőjeként aktívan részt vett az előkészítésben, emellett szakmai előadóként is jelentős szerepet vállalt plenáris üléseken.


A járványhelyzetre tekintettel a konferencia online platformon is követhető volt, valamint a vízforrások fenntartható hasznosítását és a zöld fejlődést bemutató virtuális kiállítás kiváló lehetőséget biztosított a magyar vízipari képességek bemutatására. A Hungarian Water Partnership szakmai partnereként a kiállításon a HWP standon megjelent a Szövetség is.


A konferencia megnyitó ceremóniáján köszöntőt tartott Kovács Károly, a MaSzeSz elnöke, valamint az ASEM Water Tudományos és Fejlesztési Bizottságának alelnöke, aki beszédében kiemelte a nemzetközi tudásmegosztás fontosságát, és méltatta a szervezők által kiválóan kialakított online és virtuális teret, melyben még a jelenlegi pandémiás időszakban is alkalom és lehetőség nyílt a szakmai eszmecserére. A köszöntőn túl Kovács Károly, mint levezető elnök működött közre a konferencia első szekciójában, ahol a fenntartható települési vízgazdálkodással kapcsolatos kormányzati szintű intézkedések fontosságát vizsgálták svéd, portugál, román, francia és magyar előadók. A szekcióban Kovács Károly előadásában a települési viziközmű szolgáltatás alapját képező vízkészlet, a tisztítást és szállítást szolgáló infrastruktúra, valamint annak működtetését biztosító humántőke értékének fenntartására és fejlesztésére fókuszált, különös tekintettel a vízérték szemlélet mentén a vagyongazdálkodásra, a víziközmű vagyonértékelésre.


A kétnapos rendezvényen 17 országból több mint 100, szakigazgatási, szakmai, vízipari cégektől és társadalmi szervezetektől érkezett résztvevőt regisztráltak a szervezők.


A lenyűgöző virtuális térbe szervezett, a vízforrások fenntartható hasznosítását és a zöld fejlődést bemutató virtuális kiállításon több mint 150 cég képviseltette magát. A kiállítás hosszú távon elérhető az alábbi linken.

 

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2020.évi működésünk támogatói