MASZESZ

Kiváló a magyar csapvíz - Interjú Kovács Károllyal az ATV Start c. reggeli műsorában

A napokban a magyar sajtóban több hír megjelent az Amerikai Járványügyi Hivatal (CDC) korábbi években készült jelentéséről, amely szerint hazánkban nem biztonságos csapvizet fogyasztani.

 

Kovács Károly, a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség elnöke az ATV Start c. reggeli műsorában beszélt arról, hogy a szakma értetlenül áll a valótlanságokat tartalmazó híresztelések előtt, hiszen a Magyarországon szolgáltatott ivóvíz kiváló minőségű és egészséges.

A beszélgetésben a vízhálózatok minőségéről, a vízveszteség mértékéről és a rendszerek pótlásának jövőbeni feladatairól is esett szó.

Az interjú ITT érhető el.

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

  • Az elmúlt években a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. működési területe közel hatszorosára nőtt. Napjainkban csaknem 600.000 embert lát el ivóvízzel. A TRV Zrt. jelenleg kétszázöt településen tevékenykedik, ahol 590.990 fogyasztót…