MASZESZ

Kiemelkedő szakmai rendezvények, pozitív gazdálkodás - online MaSzeSz Közgyűlés

A Magyar Víz-és Szennyvíztechnikai Szövetség 2020. május 27-én tartotta éves rendes Közgyűlését a járványügyi helyzetre való tekintettel online formában.


Kovács Károly a Szövetség Elnöke a MaSzeSz 2019. évi szakmai tevékenységéről tájékoztatta a tagokat. A tavalyi év nagyon gazdag volt rendezvények tekintetében. A hat szakmai nap mellett, megrendezésre került a Dulovics Dezső Junior Szimpózium, valamint a MaSzeSz VÍZÉRTÉK Országos Konferenciája, mely a Budapesti Víz Világtalálkozó (BWS) hivatalos utórendezvényeként Budapesten várta a résztvevőket. A Konferencia a vízválság megelőzésének hazai vonatkozásait vizsgálta, és több mint 100 fő ingyenes részvételét tette lehetővé, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az EXIM Bank társszervezői közreműködésének köszönhetően. Éves szinten, a rendezvényeken mintegy 550 szakember vett részt, és több mint 70 előadás hangzott el, melyek MaSzeSz honlapján is megtalálhatók.


A MaSzeSz a BWS 2019. Víz Világtalálkozó Vízipari Export Szakkiállításon is részt vett, illetve az Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) Action 2020 Víz Fóruma is a MaSzeSz szakmai vezetésével került lebonyolításra.


Dr. Papp Mária a FEB Elnöke a MaSzeSz költségvetési beszámolóját ismertette a tagsággal. Mint elmondta, a fokozott teljesítmény, a szakmai együttműködések, támogatások és visszafogott költséggazdálkodás eredményeként, az adóval csökkentett eredmény stabil gazdálkodást mutat. A 2019. év tervezése megfelelő volt.


Sinka Attila főtitkár előadásában a 2020. évi költségvetési tervet mutatta be. A tagdíjak 2020. évben nem változnak, de a járványügyi helyzet miatt lemondásra került rendezvények bevételkimaradásával tervez a Szövetség. Kiemelkedő a 2020. év tervezésében a Hungarian Water Partnership éves működési támogatása, valamint az ITM VÍZÉRTÉK Társadalmi szemléletformáló kommunikációs kampány pályázatán elnyert bevétel.


Figyelmükbe ajánljuk és kérjük, tájékozódjanak idei tevékenységeinkről, és örömmel hívjuk Önöket a közös gondolkodásra, szakmai együttműködésre!

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2020.évi működésünk támogatói