MASZESZ

Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány - ösztöndíjprogramok

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány ösztöndíjprogramjai 2021. évre:

 

Február 1.-től induló programok:

 

Folytatódik a Fontus Vízügyi Hallgatói Ösztöndíj a BME hallgatói számára 20 hellyel. Ebben az ösztöndíjprogramban lehetőséget biztosítanank a kiválasztott hallgatók számára, hogy minőségi szakmai tapasztalatokra és kapcsolatokra tehessenek szert, valamint elmélyíthessék a vízügyi szakirányon szerzett ismereteiket.
A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány célja, hogy számos olyan tehetséges hallgatót támogasson, aki vízvédelemmel, vízépítéssel, vízgazdálkodással vagy vízzel kapcsolatos más környezetvédelmi, fenntarthatósági témával foglalkozik.
Elnyerhető ösztöndíj: bruttó 150 376 Ft/hó/fő Ösztöndíj időtartama: 5 hónap

 

Svédországban kutatni szándékozó PhD hallgatók számára indították Nemzetközi Ösztöndíjat. Ezek bármely felsőoktatási intézmény hallgatója számára elérhetők, aki megfelel a feltételeknek.
Az ösztöndíjprogram lehetőséget kínál azoknak a tudományos fokozattal még nem rendelkező Phd hallgatóknak, akik már rendelkeznek Svédországban kutatási pozícióval a pályázati kiírásban megjelölt egyetemek valamelyikében, csak a finanszírozás hiányzik a szakmai lehetőség megvalósításhoz.


Elnyerhető ösztöndíj: bruttó 5 337 500 Ft/fő

Ösztöndíj időtartama: 5 hónap

A Fontus és a svédországi Nemzetközi Ösztöndíj programok jelentkezési határideje egységesen 2021. március 2.

 

Március 1.-től induló programok:

 

Chilében kutatni szándékozó PhD hallgatók számára indult a Nemzetközi Ösztöndíj. Ezek bármely felsőoktatási intézmény hallgatója számára elérhető, aki megfelel a feltételeknek.
(CR)2 részt vesz egy olyan interdiszciplináris kutatási projektben, amelynek célja a vízbiztonság hosszú távú értékelése a földtörténeti adatok, az in situ megfigyelések és a jövőbeli előrejelzések modellező megközelítésű elemzésének segítségével. A projekt célja az antropikus tevékenységek és társadalmi-gazdasági fejlődés hatásainak beépítése a hidrológiai ciklusba. Ezzel a kutatással a (CR)2 arra törekszik, hogy hangsúlyozza a változó környezet fontosságát a vízgazdálkodásban és a döntéshozatalban. A projektben számos feladat van meghatározva, ideértve a következőket:
• Számszerűsíteni az elmúlt öt évszázad adatainak alapján az árvíz-periódusok becslésére gyakorolt hatásokat, és értékelni, hogy az új ismeretek hogyan hatnak a már létező vízügyi építmények élettartalmára.
• A vidéki közösségek ivóvíz-ellátásának kapcsán több, mint 100 mikro-medence vízmennyiségének meghatározása különféle csapadéktermékek alapján (történelmi időszakra vonatkozóan) és globális keringési modellek meghatározása az üvegházhatású gázok kibocsátásának jövőbeni forgatókönyvei alapján.


A jelöltnek PhD tanulmányokat kell folytatnia hidrológia, mélyépítés vagy azzal egyenértékű területen, valamint szilárd háttérrel kell rendelkeznie a kvantitatív módszerek és a programozás terén.
Ösztöndíj összege: bruttó 2 310 000 HUFA Környezetvédelmi és vízügyi gyakornoki programot elindították újra mind tavalyi, mind új szakcégeknél. Köztük vannak olyan nagy és ismert cégek, mint az MVM, a MÁV és az E.ON.
Ezek is bármely felsőoktatási intézmény hallgatója számára elérhető, aki megfelel a feltételeknek.
Elnyerhető ösztöndíj: bruttó 225 564 Ft/hó/fő (vagy ennek időarányos része részmunkaidő esetén)

Ösztöndíj időtartama: 2 hónap

A chilei Nemzetközi Ösztöndíj és a hazai gyakornoki programjaink jelentkezési határideje egységesen: 2021. március 31.


További információ a https://kbka.org/palyazatok/ oldalon található.

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2020.évi működésünk támogatói