MASZESZ

Hatékonyság a vízellátásban – alternatívák, indikátorok, hiedelmek

Az idén tíz éves PollackExpo keretein belül került megrendezésre Áder János köztársasági elnök fővédnöksége alatt a III. Hatékony Vízellátás Nemzetközi Konferencia, melyet Kovács Károly, a Magyar Víz- és Szennyvíztisztítási Szövetség elnöke nyitott meg Pécsett.

 

Az idén már kétnaposra szervezett konferencián két szekcióban 21 szakmai előadásra kerül sor a fenntartható víziközmű-szolgáltatás, legionella mentesítés, ivóvízhigiéniát szolgáló tervezési szempontok, geotermikus energia-hasznosítás, napkollektoros HMV-készítés, esővíz-hasznosítás, az ivóvízelőállítás és -kezelés új megoldásainak témakörében.


Kovács Károly megnyitó beszédében hangsúlyozta: ahhoz, hogy a minőségi vízszolgáltatás hosszútávon fenntartható legyen nélkülözhetetlen a vízbázisok védelme, a az infrastruktúra kifogástalan műszaki-technológiai állapotának fenntartása, a hálózat karbantartása, az elöregedett hálózat cseréje, rekonstrukciója, a szolgáltatást végző szakemberek megtartása, az egyre növekvő igényeket kielégítő szakmai utánpótlás biztosítása, melyhez nélkülözhetetlen a helyes társadalmi értékrenden alapuló fogyasztói támogatás. A vezetékes vízellátásnak nincs más alternatívája, fontos az érintett szakmák közötti kommunikáció javítása, az oktatási-képzési, személetformáló programok mindenki számára történő biztosítása, az ágazati vagyongazdálkodás és a hosszú távú finanszírozási stratégia, hogy a társadalom ismerje el és meg azt a hatalmas értéket, amellyel Magyarország rendelkezik: a csapból áradó életet adó vizet, és a mögötte álló, vízbázisokat, infrastruktúrát, szakmai tudást és erőfeszítést.

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2020.évi működésünk támogatói