MASZESZ

Fókuszban a fiatal szakemberek a Víz Világnapján

  1. 2018 március 22-én, a víz világnapján immár 7. alkalommal került megrendezésre junior konferenciánk, a Dulovics Dezső Junior Szimpózium.

 

A jó hangulatú rendezvényen Kovács Károly, MaSzeSz elnök és Bakos Vince, MaSzeSz elnökségi tag köszöntőjét követően 13 jól felkészült fiatal előadó osztotta meg eredményeit a több mint 50 fős hallgatósággal. Az előadók között a tudományos területről érkezett kollégák mellett üzemeltetőket és tervezőket is köszönthettünk. A konferencia előadások élénk szakmai párbeszédet nyitottak a résztvevő junior és szenior kollégák körében egyaránt, ami a szünetek alatt is folytatódott.

 

A szimpóziumon értékes díjak is kiosztásra kerültek, az igen erős mezőnyben a következő előadók és munkák értek el kiemelkedő értékelést:

 

IWA YWPs konferencia részvétel díj:

Berecz Vivien (BME Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszék) – Úszó fedlapok hatásának vizsgálata nem levegőztetett eleveniszapos medencék működésére nagyüzemi helyszíni mérésekkel és matematikai szimulációval

 

Innovációs díj:
Sági Gyuri (VTK Innosystems Kft., MTA Energiatudományi Központ) – Antibiotikumok lebontása nagyhatékonyságú oxidációs eljárással

 

Üzemeltetői díj és Közönségdíj: 

Veres Zoltán (Nyírségvíz Zrt.) – A szennyvíztisztítás fajlagos költségei a szennyvíztelepeken keletkező tevékenységek alapján


A konferencia sikeréhez nagyban hozzájárult a szenior kollégák aktív közreműködése, így hálásak vagyunk a zsűrizésben és a szekciók vezetésében részt vevő kollégáknak, Dulovics Dezsőnének, Jobbágy Andreának, Homola Anettnek, Juhász Endrének, Kárpáti Árpádnak és Galambos Péternek. Idén a lebonyolításban junior tagjaink is nagy lelkesedéssel vettek részt, ami segítette a Titkárság munkáját. Emellett köszönet a rendezvény (Toray Membrane Europe AG) és a MaSzeSz támogatóinak (Pureco Kft., Hawle Kft.) az anyagi háttér biztosításáért.

 

Gratulálunk az összes előadónak, és a díjazottaknak!

 

P3220151cutfresized

 

(Szerz: Bakos Vince, Madarász Emese)

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2019.évi működésünk támogatói