MASZESZ

Fenntartható Vízgazdálkodás Konferencia Belgrádban


Szerbia vízügyi kihívási az Uniós csatlakozás tükrében - Fenntartható Vízgazdálkodás Konferencia Belgrádban

A Renexpo nemzetközi környezetvédelmi kiállítás keretein belül megrendezésre került eseményen a magyar EU csatlakozás vízügyi fejlesztési tapasztalatairól Kovács Károly tartott előadást.


A konferencia a balkáni régió EU csatlakozását fókuszba helyezve a térségi víziközmű infrastruktúra helyzetét, a fejlesztések finanszírozhatóságát, az elvárt ágazati reformokat, rekonstrukciós lehetőségeket vizsgálta.


Kovács Károly, a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség elnökeként az önkormányzati vízszektor kihívásaira és eredményeire összpontosítva (ivóvíz tisztítás, szennyvízkezelés és árvízvédelem, gazdálkodás) prezentációjában bemutatta az EU által finanszírozott vízügyi infrastruktúra fejlesztések terén szerzett hazai tapasztalatokat és tanulságokat. A megfelelő előkészítést, pénzügyi-gazdasági tervezést, a több szempontú változatelemzést, az életciklus-szemléletű tervezést, a víziközmű infrastruktúra vagyonértékelésének fontosságát a magyar EU tagság 15 évnyi tapasztalatával mutatta be.


Nagy sikerű előadásának célja nemcsak a kihívások azonosítása volt, hanem azon megoldások áttekintése, melyek segíthetik Szerbia uniós csatlakozásának ágazati felkészülését.

 

Ren3

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2020.évi működésünk támogatói