MASZESZ

Fejlesztjük a nemzetközi kapcsolatainkat, erősítjük a hazai vízipar nemzetközi pozícióit!


Együttműködési megállapodást írtunk alá Hanoiban a Vietnámi Vízügyi Szövetséggel.

 

A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (HWA), a Magyar Vízipari Klaszter (HWC) és a Vietnámi Víz- és Szennyvíz Szövetség (VWSA) háromoldalú megállapodásának fókuszában a már komoly alapokkal rendelkező vízipari együttműködés erősítése, a tudástranszfer fejlesztése, a vízgazdálkodási együttműködés kiszélesítése áll.

 

Fejlesztjük nemzetközi képA több évre visszatekintő tudományos együttműködésre és sikeres vízipari fejlesztési eredményekre alapozva, a Magyar - Vietnámi kormányzati együttműködés jegyében írt alá megállapodást Kovács Károly, a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség elnöke, valamint Haranghy Csaba a Magyar Vízipari Klaszter főtitkára Hanoiban Cao Lại Quang úrral, a Vietnámi Víz- és Szennyvíz Szövetség elnökével.

 

A megállapodás célja a fenntartható vízgazdálkodás tudományos és technikai alapjainak, az ágazat szakigazgatási kereteinek, a vizes infrastruktúra és szolgáltatások műszaki, gazdasági és strukturális bázisának fejlesztése, az ezt támogató hatékony és hosszú távú együttműködés erősítése.

 

Az újonnan keretbe foglalt partnerség a kapacitás fejlesztés és az oktatás területét is érinti, továbbá megkönnyíti a felek számára az új vízipari technológiákkal, a vízügyi ágazathoz kapcsolódó egyéb szakmai kérdésekkel foglalkozó rendezvényeken való kölcsönös részvételt is.

 

A MaSzeSz stratégiai céljainak egyike a vízgazdálkodásban érintett szereplők összekapcsolása és nemzetközi partnerségek építése, valamint a vízgazdálkodással kapcsolatos szaktudás folyamatos fejlesztése és az innováció elősegítése. Ennek biztosítja fontos pillérét a Magyar Vízipari Klaszterrel korábban kötött együttműködési keret-megállapodás. Ezért is fontos a MaSzeSz számára a vietnámi testvér szervezettel való együttműködés.

 

Az egyeztetések során nagy figyelmet kapott a soron következő közös rendezvény, az idén november 8-10-e között Vietnámban megrendezésre kerülő VietWATER szakkiállítás és az azt kísérő nemzetközi konferencia, valamint a Magyar Vízügyi Fórum.

 

A májusi, Hanoiban tartott rendezvényünkhöz hasonlóan nagy érdeklődéssel várják a vietnámi vízipar, szakigazgatás szereplői a magyar előadásokat az ágazat műszaki, gazdasági és strukturális fejlesztési kérdéseivel, tapasztalataival kapcsolatban.

 

Nagy örömünkre szolgál, hogy szaktudásunkkal, tapasztalatainkkal már nemcsak Európában, hanem Ázsiában is hozzájárulhatunk vizeink védelméhez, a fenntartható települési vízgazdálkodás elősegítéséhez.

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2018.évi működésünk támogatói