MASZESZ

Értékeljük vizeinket!

Water’s Promise (a Víz ígérete) címmel készített érzékenyítő filmet az ENSZ Vízügyi Testületének (VET) megbízásából a Világbank. A háromperces figyelemfelkeltő, személetformáló videót az ENSZ szeptemberi Közgyűlés általános vitájának nyitónapján mutatták be.


Az ENSZ által létrehozott Vízügyi Elnöki Testület, melynek Áder János köztársasági elnök úr is tagja, világszerte igyekszik megváltoztatni a vízhez kapcsolódó gondolkodásmódot és rávilágítani azokra a szakpolitikai megoldásokra, intézményekre és programokra, amelyek segítségével a világ fenntarthatóbb pályára állhat.


VET tagjai közé történő megválasztásakor Áder János, Magyarország köztársasági elnöke elmondta: „A víz a 21. század kulcsfontosságú erőforrása. Fejlődésünk, gyermekeink jóléte, élelmiszerellátása, egészsége és békéje függ attól, hogy milyen gyorsan tudjuk vízgazdálkodásunkat fenntartható pályára állítani. A célok már láthatóak, de az átalakuláshoz vezető utat még fel kell térképeznünk. Versenyt futunk az idővel, de ugyanakkor saját szokásaink, korábbi gyakorlatunk következményeivel is.”


A felrázó kisfilm is a víz értékére és annak megőrzésére szólít fel, felhívva a figyelmet arra, hogy a vizeinkkel való gondos bánásmód érdekében alapvetően meg kell változtatnunk nézőpontunkat és a cselekvés útjára kell lépnünk. Megtekintés >>


A Water’s Promise üzenete Szövetségünk céljaival teljesen azonos, a víz értékére és megóvására történő eredményes figyelemfelhívás számunkra is kiemelt feladat. Társadalmi szemléletformáló tevékenységünk hosszú távú eredményeképpen kerülhet az őt megillető helyre a víz, a települési vízgazdálkodás és az ehhez kapcsolódó valamennyi termék és szolgáltatás társadalmi elismertsége.

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2018.évi működésünk támogatói