MASZESZ

Eredményes és sikeres szekciót zárt a MaSzesz Baján

Nagy sikerrel zárult november 15-én a bajai Országos Települési Csapadékvíz-gazdálkodási Konferencián, ahol a csapadékvíz-gazdálkodás nemzetközi tapasztalatait és a hazai jó gyakorlatokat vettük górcső alá.

 

A teltházas eseményen magas színvonalú, tudományos előadásokkal szekciónk elérte a célját, iránymutatást adott a települések részére a településen jelentkező csapadékvíz gondok szakszerű, hosszú távú megoldásához vezető feladatokra vonatkozóan.

Hazai és nemzetközi kutatási trendek, szakmai megoldások, gazdasági szemléletű prezentációk keretében ismertetésre kerültek azon eljárásmódok, amely segítenek megérteni a problémák valós okait, megteremtve így az ok-okozati összefüggésre alapuló tervezés alapjait, támogatva egyben a rendszerszemléletű tervezési folyamatot.

 

A tudományos és elméleti felvetések, felvezetések, ténymegállapításokat követően vízipari termékismertetők formájában a résztvevők megismerkedhettek a piacon jelen lévő, költséghatékony, fenntartható csapadékvíz visszatartási, elhelyezési, tisztítási, elvezetési lehetőségekkel, innovatív termékekről és technológiai megoldásokkal, valamint konkrét mintaprojektek kapcsán betekintést nyerhettek megvalósult fejlesztések tapasztalataiba is.


Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a csapadékvíz-gazdálkodás témáját több mint egy évtizede gondozó szakmai szövetségként szervezhettünk komplett szekcióülést és szakmai párbeszédet az év egyik legjelentősebb országos vizes konferenciáján. Az eseményen a csapadékvíz-kezeléssel kapcsolatban készült szövetségi állásfoglalás hamarosan elérhető honlapunkon.

 

Az elhangzott előadások megtalálhatóak a Tudástárban.

 

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2019.évi működésünk támogatói