MASZESZ

Elstartolt a MaSzeSz és a WWF VÍZÉRTÉK szemléletformáló stratégiatervezés

Nagy örömmel olvastuk a Támogatói Okiratot, mely szerint a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség, valamint a WWF Világ Természeti Alap Magyarországi Alapítvány konzorciumban benyújtott Vízérték Szemléletformáló Programot, a KEHOP-2.1.7-19-2019-00010 azonosító számú támogatási kérelem alapján támogatásra alkalmasnak minősítette a területért felelős Irányító Hatóság. 

 

A 2020 május 1 és október 31. közötti program megvalósítása során nem kisebb cél elérését fogalmaztuk meg, mint a víz értékének társadalmi tudatosítását, a települési vízgazdálkodás és az azt kiszolgáló infrastruktúra fontosságának, láthatóságának erősítését.


A célokat komplex kommunikációs eszközökkel közelítjük meg, első feladatként a társadalom jelenlegi tudását fókuszcsoportos kvalitatív, majd 5000 fős reprezentatív online közvéleménykutatás keretében mérjük fel. A korábbi években nem történt a tervezetthez hasonló, az ágazatot ilyen mélységben érintő kutatás. Az eredmények tükrében szakértői csapat véglegesíti a szemléletformáló, edukációs program pontos tartalmát, melyhez elkészülő honlap a pályázat hivatalos lezárását követően a fenntartási időszakban is folyamatosan aktualizált tartalommal kívánja mélyíteni a lakosság tudását a víz valódi értékéről.


Az előzetes kutatások alapján megállapítható, hogy a fogyasztókban megvan téma iránti fogékonyság, érdeklődés és tudásszomj. A program során kidolgozott kommunikációs stratégia keretében olyan üzenettartalmak, hordozók, megvalósítási akciótervek és azokon alapuló tartalmak is összeállításra kerülnek, melyek a közeljövőben a MaSzeSz, valamint az ágazat összes szereplőjének számára; hosszú távon is könnyen felhasználható, információkat, tudnivalókat, adatokat biztosítanak a fogyasztókban meglévő érdeklődés fenntartására, a tudásszomj kielégítésére. Ezzel a program hozzájárul a hatékony társadalmi szemléletformáláshoz, a vezetékes vízellátás és az azt kiszolgáló fenntartható infrastruktúra fontosságának erősítéséhez.


A VÍZÉRTÉK társadalmi szemléletformáló program előrehaladásáról folyamatos tájékoztatást adunk, a kutatás eredményeire épülő társadalmi érzékenyítő kampány az ütemezés szerint ősszel éri el csúcspontját.

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2020.évi működésünk támogatói