MASZESZ

Élet az EU finanszírozást követő időszakban - MaSzeSz országos konferencia

A 2014-2020 EU tervezési ciklus vége felé közeledve, az elmúlt periódusok vízügyi fejlesztési eredményei, sikerei és tapasztalatai mentén fontos, hogy megvizsgáljuk azokat a várható trendeket, melyek meghatározzák az ágazat jövőbeli lehetőségeit.

 

    1. 2018. május 28-29-én Lajosmizsén Szövetségünk országos konferenciáján a témában érintett, elismert szakemberek és kiváló előadók segítségével összefoglaljuk, megrajzoljuk a települési vízgazdálkodás helyzetképét és górcső alá vesszük, mik várhatnak ránk 2020 után.


A téma újszerű, izgalmas és friss szakmai megközelítésével Szövetségünk célja, hogy megszólítsuk az általunk képviselt valamennyi ágazgat szereplőit. A gyakorlati és szakmai haszonnal járó konferenciánk egyaránt szól a szolgáltatóknak, a vízipar képviselőinek, a lakossági és ipari vízfelhasználóknak, az oktatási és tudományos intézményeknek, valamint az önkormányzati szakembereknek, hiszen mindannyiunkat érintenek azok a stratégiai irányok és technológiai megoldások, melyek alapját a nemzetközi direktívák, fenntartható fejlődési célok, fejlesztési források és hazai szabályozók adják.


A lajosmizsei konferencián áttekintjük, milyen lehetőségeket kínálnak a hazai vízipar számára az ENSZ által azonosított vizes fenntartható fejlesztési célok és a Víz Keretirányelv, hogyan teljesítettük a csatlakozáskor vállalt derogációs feladatokat, milyen stratégiai célkitűzéseket adott a szakma számára a Kvassay Jenő Terv. Helyzetelemzésünkben szerepel a jelen ciklus kihívásainak összegzése ágazati, kormányzati, szabályozói oldali és szakmai érdekszövetségi nézőpontból egyaránt. Részletesen vizsgáljuk az ivóvízminőség javítás, a csapadékvíz-gazdálkodás, a szennyvíztisztítás fejlesztésének irányait, lehetőségeit, innovatív megoldásait, melyek akár EU finanszírozás nélküli környezetben is fenntarthatóan megvalósíthatók. Emellett pedig kitekintünk arra, hogyan reagálnak az ipari szereplők az elvárt fenntarthatósági célkitűzésekre az ipari vízfelhasználás korszerű technológiai megoldásaival.

 

A korábbi évek sikereire alapozva idén májusban is nagyszámú szakmai résztvevőt várunk Lajosmizsére és nagy örömünkre szolgál, hogy újra szakmai párbeszédre hívhatjuk az ágazat szereplőit, melyet követően együtt gondolkodásunk eredményeit aktív szerepvállalással képviselhetjük a döntéshozók felé, és közösen adhatunk választ a települési vízgazdálkodást érintő aktuális és jövőbeni kérdésekre.

 

Az idei konferencia főbb témái:

- Globális célok – Magyar szerepvállalás (Hazai eredmények, restanciák- Nemzetközi lehetőségek a települési vízgazdálkodásban)
- A jelenlegi fejlesztés-finanszírozási ciklus aktuális kihívásai (Operatív program management, kedvezményezetti érdekérvényesítés, ágazati kapacitások a tervezők kivitelezők és üzemeltetők szemszögéből)
- Lesz-e jövője a víziparnak 2020 után? - Ha igen, miért, kivel, miből, mennyiért?

 

A konferenciáról bővebben, illetve jelentkezési lap és a részvétellel kapcsolatos további információ ITT érhető el.

 

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2019.évi működésünk támogatói