MASZESZ

Egy teljes hét a kontinenseken átívelő, fenntartható vízgazdálkodás jegyében

2018 szeptemberében Budapest ismét a víz fővárosa lesz: hazánk ad otthont két kiemelkedő, nemzetközi vízügyi szakkonferenciának.


A két, gazdag szakmai programot felvonultató, eurázsiai fókuszú nemzetközi rendezvény egy héten át várja érdeklődőit, az ASEM (Ázsia-Európa Párbeszéd – Asia-Europe Meeting) több mint 50 tagországából - magas rangú állami és kormányzati képviselőket, az eurázsiai vízipari, tudományos és technológiai intézetek, szakmai szövetségek, iparkamarák, nemzetközi pénzügyi intézmények és vállalatok legfelsőbb vezetőit és szakértőit.


A találkozók fórumot biztosítanak a résztvevők számára, hogy tapasztalatot és eszmét cseréljenek a kontinenseken átívelő, fenntartható és integrált vízgazdálkodási kérdésekben, megvitassák az aktuális trendeket és megosszák egymással a jó gyakorlatokat, hozzájárulva ezzel a fenntartható és hatékony, globális vízgazdálkodási gyakorlatok megvalósulásához és elterjedéséhez.

 

Eurázsiai Vízügyi Konferencia - Városi megoldások, globális kihívások

 1. szeptember 13-14., Danubius Hotel Hélia (1113 Budapest, Kárpát u. 62-64.).
 2. FIGYELEM!  REGISZTRÁCIÓS HATÁRIDŐ: AUG. 27.


Az Eurázsiai Vízügyi Konferencia, globális kihívások, települési megoldások címmel a települési vízgazdálkodást, az urbanizáció vízügyi kihívásaira választ adó hatékony, innovatív és fenntartható megoldásokat helyezi fókuszba

.

A konferencia fővédnöke: Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, szervezője a Magyar Vízipari Klaszter és az ASEM Water, társszervezője az Európai Vízügyi Szövetség és a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség, szakmai közreműködőként az esemény partnere a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A nemzetközi tanácskozás kiemelt jelentőségű, hiszen a magyar vízipar és vízdiplomácia aktív nemzetközi szerepvállalásának köszönhetően több mint 200 szakértő, potenciális üzleti partner érkezik Budapestre, hogy a kontinenseken átívelő vízügyi kihívások mentén tapasztalatot és eszmét cseréljenek, valamint kiszélesítsék piaci, gazdasági kapcsolataikat. A konferencia nyelve angol, magyar résztvevők számára igény esetén angol-magyar szinkrontolmácsolás is biztosított.

 

További információ és jelentkezés: www.asemwaterbudapest2018.hu

Jelentkezési határidő: augusztus 27.

 

 1. Bízunk benne, hogy Önt is a konferencia résztvevői között üdvözölhetjük!

 

 1. 7. ASEM Fenntartható Fejlődés Dialógus
 2. 2018. szeptember 11-12., Gerbeaud Ház (1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8.)

 3. A Külgazdasági és Külügyminisztérium Vízdiplomáciáért és a Duna Régió Stratégiáért Felelős Főosztály szervezésében kerül megrendezésre a 7. ASEM Fenntartható Fejlődés Dialógus “Fenntartható és Integrált Vízgazdálkodás a 21. században – a küszöbön álló kihívások kezelése” elnevezésű szakkonferencia, melyen neves, elismert ázsiai és európai szakértők előadásain és kerekasztalbeszélgetésein vehetnek részt az érdeklődők.

 4. Az Asia-Europe Meeting (ASEM) keretei között, magyar kezdeményezésre, 2012-ben Budapesten indult el a dialógus a fenntartható vízgazdálkodás jelentőségéről (Budapest Initiative) a Duna-Mekong együttműködés relációjában. Azóta hat, vízgazdálkodási és Duna-Mekong együttműködésről szóló szeminárium került megrendezésre, amelyeket felváltva ázsiai és európai országok szerveztek meg. Nagy örömmel jelentjük be, hogy a hetedik dialógusnak ismét Budapest ad otthont.

 5. A nemzetközi rendezvény a határokon átnyúló vízügyi kérdésekkel, a vízgyűjtő gazdálkodás fejlesztési lehetőségeivel és az interregionális együttműködések erősítésével foglalkozik. A dialógus célja elsősorban az, hogy a Duna medence országai megosszák a határokon átnyúló vízgazdálkodás nemzetközi összehangolása terén szerzett tapasztalataikat a Mekong térségével.

 6. A 150 fős rendezvényre az ASEM országokból érkező vezetőket és szakértőket várunk az Európai Külügyi Szolgálat, az Európai Bizottság és az ASEAN titkárságának képviseletében, beleértve kormányzati tisztviselőket, kutatókat, valamint regionális és nemzetközi intézmények, szervezetek, helyi hatóságok, illetve nem kormányzati és üzleti ágazatok vezetőit és szakértőit egyaránt.

 7. Az angol nyelvű rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Az esemény koncepciója, tervezett programja, és a regisztrációs űrlap elérhető a következő linken: https://dunaregiostrategia.kormany.hu/7-asem-fenntarthato-fejlodes-dialogus.
 8. Részvételi szándékát kérjük a kitöltött regisztrációs lap visszaküldésével jelezze a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen 2018. augusztus 15-ig, illetve amennyiben további kérdése merülne fel a rendezvénnyel kapcsolatba szintén erre az e-mail címre küldje.

 

A két rendezvénynek köszönhetően szeptemberben egy egész hét szól majd a kontinenseken átívelő vízügyi szakmai kihívásokról, kérdésekről és megoldásokról: mindez pedig Budapesten, a legelismertebb iparági szakértők részvételével!

 

Legyen részese Ön is a vízgazdálkodás egyik legfontosabb szakmai párbeszédnek!

 

ASEM

 

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2020.évi működésünk támogatói