MASZESZ

Csapadékvíz-gazdálkodás és várostervezés - online tanfolyam

A DHI Kft. tanfolyamot indít, mely a csapadékvíz-gazdálkodás alapjairól szól, annak településtervezési és -fejlesztési vonatkozásaival is.

 

A tanfolyam a csatornarendszerek alapvető kérdéseivel foglalkozik, és sok-sok példán keresztül mutatja be az alapvető adatok, információk szükségességét, elemzéseket, a javasolható irányokat és elveket, valamint azok lehetséges következményeit, a komplex csapadék-vízgazdálkodási elvek érvényesítése érdekében szükséges lépéseket. A tanfolyam nem szoftverhasználati oktatás. Előadásokra épül, valamint az előzetesen megküldött vagy menetközben felmerült kérdések megválaszolására is bőven lesz idő.

Csapadékvíz-gazdálkodás és várostervezés - az alapozás 


Online kurzus
Időpont: 2020. szept.24 csütörtök. (9-15.00 óra közt), szept 25. péntek (9-13 óra közt)

Jelentkezni az alábbi linkre kattintva lehet: https://forms.gle/Zvx2kUw7nfWY4XkF8

 

Ezt követően küldik el minden résztvevőnek az online kurzusmeghívót valamint a technikai részleteket, hogyan tudnak becsatlakozni. A meghívó küldése nem automatikusan történik, ezért egy kis türelmet kérnek.


Program
1.nap
Bevezetés a városi csapadékvíz-rendszerekről
• A városi rendszerek modellezésről részletesen (modellfajták 1D, 2D, kapcsolt, - definíciók; egyesített és zárt elvezető rendszerek )
• Heves esőzések – az ún. screening módszer (gyors felülvizsgálat)
• Városi csapadékvízrendszerek modellezése (általános bevezető)– adatigények
• Csapadékvíz-gazdálkodási tervezés , koncepció építés (dombvidéki jellegű városok jellegzetességei) – a városi vízgyűjtőn zajló folyamatok (felszíni és felszín alatti ügyek)
• Csapadékvíz-gazdálkodási tervezés , koncepció építés (komplexebb városok jellegzetességei)


2.nap
• Csapadékvíz-gazdálkodási tervezés , koncepció építés (síkvidéki jellegű városok jellegzetességei)
• Szürke, zöld és kék zöld infrastruktúra helye a városban (a tervezés csapadékvíz-gazdálkodás szempontjai)

 

 

Kapcsolat: Munkácsiné Szabó Evelin, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; +36 30 950 6826

 

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2020.évi működésünk támogatói