MASZESZ

Biztonsággal fogyasztható a hazai csapvíz - Interjú Kovács Károllyal az ATV Start c. reggeli műsorában

A KSH Környezeti helyzetkép c. tanulmányában ivóvizeink arzéntartalma témakörben közölt megállapításainak tisztázására hívta az ATV stúdiójába Kovács Károlyt, a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség elnökét, aki a Start c. reggeli műsorban arról beszélt, hogy hazánkban, de egész Európában egészséges a csapvíz és biztonsággal fogyasztható.

 

A beszélgetésben a felszíni- és felszín alatti vízbázisok természetes arzéntartalmának, a határérték változásának, valamint az Uniós forrásból megvalósuló arzénmentesítő beruházások fenntartási és üzemeltetési költségeinek bemutatásán túl szóba kerültek az alapmértékegységek (gramm, liter, köbméter) és azok mikro egységeinek méretei, melyek pontos viszonyítása nélkülözhetetlen a vízzel kapcsolatos ismeretek, tények ismertetésekor, a tévhitek eloszlatásakor.

 

Az interjú ITT érhető el.

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2020.évi működésünk támogatói