MASZESZ

Aktív MaSzeSz jelenlét az első digitális IFAT konferencián

A víziközmű vagyongazdálkodás kihívásai, szolidaritási kényszerek és készségek címmel szakmai előadással vettünk részt a digitális IFAT konferencián.

 

A járványhelyzet okozta kihívásokhoz igazodva idén az IFAT a digitális tér nyújtotta lehetőségek kihasználásával szeptember 8-10-e között online Üzleti Csúcstalálkozót szervezett, melynek keretében kétoldalú megbeszélésekre, kiállító cégbemutatkozó előadásokra és egy háromnapos szakmai konferenciára került sor. 104 országból mintegy 2100 résztvevő használta ki a Csúcstalálkozó kínálta lehetőségeket. Nagy örömünkre szolgál, hogy a MaSzeSz a hazai vizes ágazat képviseletében társszervezője volt a három napos rendezvénysorozat keretében megtartott Élő Konferencia egyik előadásának. Külön megtiszteltetés, hogy az előadást Kovács Károly elnök úr tartotta. Prezentációjában a víziközmű ágazatot érintő kihívásokat mutatta be magyarországi és EU szintű felmérések tükrében. Az előadásban az integrált vagyongazdálkodásnak, egy a költséghatékonyságon messze túlmutató aspektusa is szóba került, nevezetesen a kis és nagy települések közötti vagyon- és díjgazdálkodásban nélkülözhetetlen szolidaritás, mely a településenként osztott vagyongazdálkodás/pótlási szükségletek egy-egy fogyasztóra vetítetten szélsőséges (időben, térben és költségét tekintve a kistelepülések kárára akár 10 szeres eltérést mutató) különbségei okán a jelenlegi, többszörösen osztott és szétszabdalt tulajdonosi struktúrában kivitelezhetetlen.
Bemutatásra kerültek továbbá a MaSzeSz Vízérték társadalmi felmérés szolidaritásra fókuszáló eredményei mind horizontális mind vertikális szinten.

 

Az előadás itt tekinthető meg: tovább az előadáshoz>>

 

Az IFAT Csúcstalálkozó Szakmai Konferenciájának teljes tartalma ITT érhető el.

ifat eloadas kiserokep2 ifat eloadas kiserokep

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2020.évi működésünk támogatói