MASZESZ

A MaSzeSz elnöke az Európai Bizottság Fenntartható Finanszírozási Platform tagja

Nagy örömmel értesültünk róla, hogy Kovács Károly elnökünket, az Európai Vízügyi Szövetség (European Water Association) jelöltjeként az Európai Bizottság kinevezte a Fenntartható Finanszírozás Platform tagjává.


Ez alkalomból a Pénzügyi Stabilitás és Tőkepiacok Szövetségének elnöke, Mr John Berrigan valamennyi, a fenntartható gazdálkodásban érintett terület/bizottság, vezetője nevében (DG Environment, DG Climate Action, DG Energy, valamint a JRC), gratulált a kinevezéshez.
A Platform küldetése az EU bizottsága és Parlamentje által elfogadott Taxonomy Regulation szellemében a „fenntartható gazdasági tevékenységek”, illetve azok finanszírozását támogató pénzügyi szolgáltatások minősítési kritériumainak és indikátor rendszerének kidolgozása.
A taxonómiáról szóló rendelet végrehajtására létrejövő Platform munkájának eredményei nélkülözhetetlen építőelemek lesznek egy olyan fenntartható európai pénzügyi rendszer létrehozásához, amely teljes mértékben támogatja a fenntartható gazdaság felé történő átmenetet, az Európai Bizottság egyik legfontosabb prioritását.
A Platform első találkozóját 2020. október 15-16-án tartják, melyen Kovács Károly, mint a vizes szakterület formálisan egyetlen képviselője ennek az ágazatnak a fenntarthatósági kritériumait képviseli.

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2020.évi működésünk támogatói