MASZESZ

A MaSzeSz elnöke, Kovács Károly előadást tarta a Bulaqua-n

A Bolgár Vízügyi Szövetség (BWA) által idén már a tízedik alkalommal kerül megrendezésre Szófiában a nemzetközi vízipari kiállítással (Water Sofia) egybekötött szakmai konferencia, a Bulaqua 2018.március 27-28-án, ahol Kovács Károly, a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség, a Magyar Vízipari Klaszter elnökeként, és az EWA korábbi elnökeként képviseli a magyar vízipari ágazatot.


A konferencia célja, hogy kiemelje a víziközmű szektor előtt álló prioritásokat, perspektívákat és követelményeket, annak érdekében, hogy az összes érdekelt fél hatékonyabb munkát végezhessen. A jelentős és összetett projektek, valamint a víziparban szükséges óriási beruházások megkövetelik a nemzeti irányítási, szakértői és végrehajtási erőforrások összehangolását. Ebben a tekintetben a BWA elismeri annak szükségességét, hogy mind a köz-, mind a magánszféra érdekeltjeit be kell vonni azon kérdések megoldásába, amelyeket a befektetők és a kedvezményezettek naponta találkoznak.

A bolgár-magyar együttműködésnek köszönhetően a fenntarthatóság jegyében Duna régiós kitekintéssel egy külön szekciót is beillesztettek a programba, melynek moderátora lesz Kovács Károly, illetve a fenntartható vízipar témájában tart prezentációt (Kitüntetett szerepvállalás, mintegy a magyar vízipar megbecsültségét kifejező és a lehetőségeinket erősítő körülmény). Alberto Pistocchi (JRC), Stjepan Gabric (Világbank), és Kocsis-Kupper Zsuzsanna (Duna Régió Stratégia) is előad a szekcióban.

A konferencia fő témái:
- Beruházási igények az állandóan változó Uniós jogszabályok keretében
- Az uniós forrásokhoz való hozzáférési lehetőségek, és azok hatékonysága
- PPP (Public-private partnerships) mint finanszírozási eszköz
- A vízi közmű szolgáltatás ára, és társadalmi megítélése
- Innovatív technológiák, anyagok és szerkezetek
- Korszerű technológiák a szennyvíz és az iszapkezelés területén
- Tudományos és technikai fejlesztések a víziközmű szektorban

Bővebb információ a rendezvényről: http://maszesz.hu/hireink/nemzetkozi-hirek/10th-international-conference-bulaqua-2018

Ismerje meg tagjainkat!

Célunk egy olyan szakmai közösség létrehozása, amely lehetőséget biztosít az ismeretmegosztásra és gyakorlatorientált megoldások kidolgozására a települési vízgazdálkodás területén tevékenykedő szakemberek együttgondolkodása révén.

Tagjaink

2019.évi működésünk támogatói